Rimowa пуска куфар за 12 (скъпи) бутилки вино

Познаваме поне две страхотни мадами с вкус за натурално вино, които ще тътрят новия куфар на Rimowa на драго сърце. След като угажда на феновете на Porsche с дипломатическо куфарче с емблема преди няколко месеца, немската компания се прехвърля зад Океана за нова колаборация. И по-точно в долината Напа, за да посегне на нейните скъпоценни вина.

Партньорството между Rimowa и Wine Access, най-големият онлайн магазин за изключително вино в САЩ, започва покрай LeBron James. Американската баскетболна звезда и ценител на виното вижда популярния куфар за една бутилка от миналата година и започва да се чуди дали не може да се измисли нещо за по-сериозни количества и колекции.

Производителят от Кьолн отдавна има скици за подобен куфар в архива, но никога не ги е реализирал допреди звездата от НБА и приятел на марката да се свърже с нейните дизайнери и инженери и да ги сръчка да измислят нещо. Резултатът от тази пинг-понг комуникация от двете страни на Атлантика е куфар за дванайсет бутилки в познатия стил на класическата серия на Rimowa с корпус от анодизиран набразден алуминий.

Вътрешната конструкция обаче е тотално преобразена така, че да съхранява, застопорява и предпазва вината със своята система от мек микрофибър и стоманена решетка. Всички стандартни бутилки за вино и дори по-широките такива за шампанско пасват идеално и се задържат на място дори когато куфарът е отворен и прав.

Секретните ключалки подсигуряват срещу кражба на някоя бутилка без да забележите, но не и срещу посегателство върху самия куфар. А той определено си струва, защото ще се предлага от края на ноември за скромните 9900 долара. Колаборацията върви и със специална селекция на дузина редки кабернета от Heritage Vineyards на прословутия лозар Andy Beckstoffer, която се продава за далеч по-скромната сума от 3100 долара.