Rick Owens вкарва DRKSHDW в кецовете Chuck 70 на Converse

Rick Owens винаги е бил фен на класическия Chuck Taylor All Star дотолкова, че да се разпише със своя интерпретация на легендарния баскетболен силует с издължения и много висок Ramones от 2014. Вместо да го съди до дупка, Converse взима далновидно решение да му предложи официална колаборация, за да натрият носовете на всички ентусиасти с малко DRKSHDW естетика на правилното място.

За щастие, TURBODRK Chuck 70 е всичко, което може да искате от подобно органично партньорство. Независимо дали превеждате името на първия модел в колаборацията като турбочерно или турбонелепо, чернобялата естетика на иконичния Converse и мрачната вселена на Owens от модернистичен минимализъм и съвременен лукс проникват една в друга като нож в меко масло.

Наричаме партньорството между двете марки органично, а не брак по сметка най-малко защото Owens отдавна е свръзан с пънк рок културата и има ясна представа за статута на чернобелите Converse-и в гардероба на всяко бунтарско поколение от експериментатори. Но вместо да се съсредоточи върху функционалността на Chuck 70 като Kim Jones, американският дизайнер от Калифорния пипа далеч по-радикално.

TURBODRK Chuck 70 се набива на очи със своя експериментален силует с правоъгълни бомбета и свръхдълги езици за пръв път в цялата история на оригиналната обувка. Другите разлики с оригинала са по-плътната и релефна плетка на основния текстил, геометричните разминавания в гумената подметка и емблемите на DRKSHDW върху петите и езиците. Owens-овият бунт срещу конформизма и повсеместността в основната му линия се пренася и в колаборацията с Converse така, че да не дразни (моделът се предлага в стандартните висок и нисък вариант, в черно и бяло), но и да не изглежда като отбиване на номера.

Макар да е на 59 години, дългокосият дизайнер посича един от най-разпознаваемите белези на оригиналния модел с дързост и интелект, с каквито голяма част от младите му колеги и новоизлюпени могули няма как да се похвалят. Глобалната рекламна кампания също не прави изключение. Owens ангажира канадското експериментално дуо Fecal Matter (какво име само! – бел.ред.) да се снима сама без никакви ограничения, предварителна подготовка и изисквания. Обещанието за следващите месеци също е ясно – още обновени Converse класики с името на DRKSHDW. Предвид разумните цени, едва ли ще се задържат дълго в магазините.

Кецовете TURBODRK Chuck 70 на Converse x Rick Owens DRKSHDW струват $215 (ниски) и $225 (високи) онлайн от Converse, Rick Owens и селектирани магазини на 27 юли.