Kim Jones пуска свой Chuck 70 и анорак за Converse

След като направи своя модерна версия на любимия си Nike Air Max 95 преди месец, Kim Jones се разписва симпатично и за пръв път в другата легендарна американска марка от конгломерата.

Макар самият той да отрича да е носталгичен, британският дизайнер се отнася уважително към ДНК-то на Converse и го смесва с малко съвременен стрийтуеър, спортни икони от средата на ХХ век и лек брандинг от глава до пети. Разбира се, за да е малко по-интересно, Jones разглежда японските интерпретации на американското спортно облекло от 50-те и 60-те и вкарва малко утилитарни и фунцкионални детайли в своята лека реинкарнация на Converse Chuck 70

Jones предпазва класическия плат на емблематичните кецове с вдигната гумена вълна над подметката, прозрачна прадпазна част и различна система за връзките, за да може въпросната 70-ица да изглежда доста по-стабилна. Подметката пък е завършена с грайфер във формата на матрица от диаманти, за да повиши сцеплението със земята. Петата е гумирана почти догоре, а името на дизайнера е щамповано върху езика и вътрешната част на обувките в черно и бяло.

Освен кецовете в двете разцветки, Jones добавя и тишърт, карго панталони, блуза и водоустойчив анорак от найлон и мрежа в червено или зелено, които би трябвало да изглеждат като модерна версия на така наречения дрескод на бръшляновата лига, но не се различават много-много от всеки друг на пазара.

Колекцията на Kim Jones за Converse е онлайн и в някои магазини от 8 април.