СЕЛЕКЦИЯ: Пенис лампата на Monsby е хитра и ужасно скъпа

Monsby предпочита да остане анонимен, но със сигурност ще е доволно известен след първия си продукт. NSFW лампата Love in Light е от онези хитри и палави идеи за дома, които залитат прилично на границата между кича, добрия вкъс и дебелашкото чувство за хумор и компенсират всички (нарочни) първосигнални асоциации с добър и семпъл дизайн.

И макар цената на въпросния продукт (или артистичен обект) и момента на неговата поява да го пласират единствено в спалните на милиардери като Bezos, Love in Light си заслужава вниманието най-малко заради сляпото следване на максимата за дизайн, следващ функцията и обратно.

Лампата на Monsby прилича на фалос и се включва по същия начин, както обикновено и господинът между краката. 25-сантиметровият светещ фалос е направен от плат, биоразградима пластама, дърво и алуминий и сменя доста работни имена по време на едногодишната разработка. Колебаех се между фалампа, лампенис и други подобни, но в крайна сметка основната идея зад тази лампа не е само в приликата с пенис, но да, разбира се, че е смешнa. Love in Light e за любовта, светлината и животада приемем, че е най-смислената и оптимистична лампа в историята.

Механизмът за включване и изключване на тази лампа е направен уж специално, за да подчертае нейната оптимистична концепция, но най-вече (поне според нас) да намигне леко към самотната любов и стимулиране. Love in Light е произведена в ограничен тираж от 50 бройки и няма да бъде повтаряна. Можете да си поръчате оригинала (или негово NFT) и да го платите с крипто. Или, както самия артист отбелязва, да чакате ментетата и имитациите след месец-два.

Лампата Love in Light на Monsby струва £3500 онлайн тук и пристига в луксозна дървена кътия със сертификат за автентичност.