The Loft е (голям) хотелски… хм, лофт за кротки партита

Наемането на хотелски апартаменти за кротки партита и интересни събития е скъпо, но приятно решение на проблема с тормоза на горките съседи и явното нежелание да се завираме в безлични (банкетни) зали и омръзнали до гуша претъпкани заведения. Ако вкараме в целия особняшки микс и нездравословното влечение към панорама барове, модернистични интериори и достъп до излишни пари или корпоративен бюджет, имаме възможност да се позабавляваме в The Loft – описваният като ексклузивно пространство обект с три помещения и тераса за сексапилни събития.

Макар да разполага с точно десет многофункционални зали, столичният хотел Hyatt Regency Sofia се гордее най-много с локалната адаптация на глобалната фирмена идея за интересни пространства за малки и големи случки. Сред добрите примери във веригата по света се нареждат такива любопитни места като масонски храм в Лондон и историческа ротонда в бивш военен бункер в Майнц, а София се отчита с велики панорами.

Чисто функционално, 390-те квадрата на The Loft са поделени между три помещения на последния седми етаж, които се наемат поотделно или в комбинация според мероприятието – интимни сбирки, важни срещи, големи вечери и леки тържества с различен брой поканени. Свързаните помежду си хол (Тhe Living Room на снимката най-горе) и бърлога (The Den на снимката по-долу) предлагат точно 103 квадрата домашен комфорт, но не като този скромния у дома, а значително по-софистициран.

Интериорът на хола с панорамни прозорци и дълги завеси е решен с централна част от две големи извити канапета, ар деко табуретки и масички, висяща камина и двойка прозрачни столове ала легендарния балон на Eero Aarnio. Помещението изглежда като по-минималистична и спокойна версия на покривното заведение в хотела The Scene и точно като него разполага със собствен бар за нинджите на Петровски или приятелка с интерес към миксология и Campari коктейли. Бърлогата пък е нещо като частен кино или гейминг салон и място за (интерактивни) срещи очи в очи с голям екран за спортни събития и комфортни кресла.

Точно срещу тях се намира консерваторията (The Conservatory) – миниатюрна (но само като идея, иначе е почти 50 квадрата) бална зала за изискани вечери и партита със собствена кухня, огромна маса с двайсетина места и изход към още по-голяма тераса с розова градина, индивидуални сепарета за двойки на открито и панорамна гледка към Витоша и златните кубета на катедралния храм Св. Александър Невски. Остава само да намерим подходящ повод и приличен бюджет, за да играем.

The Loft е в столичния хотел Hyatt Regency Sofia на пл. Васил Левски. Повече информация има тук.