Кафе и Ресторант Гъливер

© MEM Studio

Кафето и ресторантът Гъливер са трудни за определяне като меню, интериор и конкретно желание на собствениците да наложат определена атмосфера. Заведението е разположено на два етажа, единият от които е подземен и действа по-интимно като обстановка. Коженият диван с надвиснали еленски рога и телевизор с постоянно поддържан огън допринасят още повече за еклектичният интериор на Гъливер и изглежда е предвиден за пури веднага, след като отпадне забраната за тютюнопушене на закрити и обществени места.

© MEM Studio

Добрите намерения на дизайнерите по интериора си личат по огромния лампион над бара, лампите върху мраморни статуетки, тежките кресла и хубавата колекция от рамкирани лъжички за кафе, които стоят небрежно до някои от масите. Таванът на помещението напомня за дневна версия на Mascara и добрите години на Opera. Накратко, интериорът на Гъливер трудно ще се хареса на всички и тепърва ще добие специфична атмосфера благодарение на хората, които ще се задържат там.

© MEM Studio

Краткото BBQ меню е съсредоточено върху специфичните комбинации на месо с билки, лют сос и сладки картофи. Цената на порция от 300 гр за различните меса е от 16 до 30 лв. за червена риба тон с песто от шамфъстък. Предястията от дроб, език и заешко са от 9 до 16 лв.

© MEM Studio

Вкусните салати са изключително пресни и миришат на здравословен начин на живот. Можете да избирате от различни комбинации със спанак, моркови и прясна моцарела. Всяка салата е овкусена с лек дресинг, а цените за 300 гр са между 7 и 10 лв.

© MEM Studio

Винената листа и алкохолът са с познатите надценки и цени, които не изненадват неприятно. В Гъливер има и сериозен избор от сладки и солени десерти – ябълкова крем пита, козуначена паста, шрудел, мус, различни видове пай, Манхатън кейк и френски сладкиш Париж-Брест.

© MEM Studio

Заведението се надява да привлече и обитателите на многобройните офиси, хотели и административни сгради наоколо със сандвичи за бърз обяд или лека закуска.

© MEM Studio

© MEM Studio

Гъливер е в София на Аксаков 14. Повече информация и резервации на 0894 778 287.