Hortensia вече се продава свободно (за ужасно много пари)

Помните ли Hortensia? Онова изключително красиво и направо нереално кресло с розови листенца отпреди година, започнало живота си като обикновена 3D визуализация и станало толкова вирално, че да принуди създателите си да намерят начин да го пуснат в производство?

Е, мечтата да седите в разцъфнало цвете е една торба евро по-близо, защото въпросната хортензия вече се продава свободно в три разновидности с много тазлични дамаски (уви, за ужасно много пари). Дизайнерите Andrés Reisinger и Júlia Esqué се доверяват на нидерландската компания Moooi да измисли как точно да успее да направи лимитираната версия с 30 хиляди листчета така, че да се произвежда в мащаб.

За щастие, всички заинтересовани страни намират начин да превърнат първоначално невъзможния дизайн в напълно достижим (в известна степен). Moooi винаги са балансирали на границата между изкуство и продуктов дизайн, така че и този път успяват да разработят индустриален подход към изработването на дамаската с лазерно изрязани хиляди розови листчета и да я пу7снат в два основни цвята: сиво и розово.

Освен с обемната дамаска на Esqué, Hortensia се предлага и в стандартен вариант с някой от десетките платове на Moooi, с които може да си ги конфигурирате и само в сайта на компанията. Както намекнахме няколко пъти в скоби по-горе, цената е брутална – десет хиляди лева.