Селекция: Армейският фотьойл на Philippe Malouin за SCP

Помните ли стъписващо привлекателния и много чувствен фотьойл на Philippe Malouin за De Sede? Да, точно този, който наподобява кожено стискане. Е, най-новото предложение на базирания в Лондон канадски продуктов и мебелен дизайнер отива в другата крайност и не залага на откровен секс, а на директни асоциации за войнишко оборудване, зелен брезент и казармени кушетки.

Вдъхновен от стилистични елементи в армейското оборудване от 40-те и 50-те, Camp е върховно упражнение по семпъл и утилитарен дизайн, което разчита на квадратна конструкция от рециклирана и сертифицирана дървесина от европейски производители, четири дебели правоъгълни възглавници и тапицерия от издръжлив брезентоподобен памук в зелено или кожа в наситено оранжево за максимален комфорт на седящия.

Цялостната тапицерия е направена от 68% естествени и устойчиви материали на британския производител и поръчител на този фотьойл SCP, който още от 2020 удостоверява и споделя такива проценти за всеки модел в своя каталог. Освен да намига към обзавеждането на старите казарми, рафинираният и много ненатрапчив дизайн на Camp не се свени да наподобява и най-добрите примери за обзавеждане от класическия модернизъм.

Очаквано, невъзможната (за нас и хиляди други клети почитатели на Malouin) цена му отрежда място в престижния списък с мебели, които обожаваме, но вероятно никога няма да притежаваме. Няма лошо, предстоящото след дни Salone Del Mobile (вече работим върху селекция на най-важните столове, инсталации и изложби в Милано между 7 и 12 юни) ще предложи достъпни алтернативи… може би.

Цената на фотьойла Camp на Philippe Malouin за SCP започва от 8470 лева онлайн тук.