СЕЛЕКЦИЯ: Шезлонгът Loop на Bend Goods е две в едно

Bend Goods огъва, усуква и оформя метал вече повече от десетилетие, за да представя собствена идея за мебели с тънки тръбни конструкции. Шезлонгът Loop e от онези модели с криволинеен дизайн, чиито страничен профил сякаш надвива гравитацията, носи асоциации за едни по-знойни температури от сегашните и изглежда невероятно от всеки ъгъл.

Идеята да пробват своя собствена интерпретация на бетонния loop стол на швейцарския дизайнер Willy Guhl от 1954 тормози дизайнерите на американската компания поне от петилетка, за да измислят нещо подобно, но с емблематичната за Bend Goods метална мрежа.

Най-привлекателната характеристика на резултатът Loop обаче не е само и единствено красивият външен вид с обли форми в сплескана осморка, а функционалността от типа две в едно, защото се състои от удобно кресло ($650) и табуретката отоманка ($320), конфигурирани и заедно, и поотделно.

Именно това негово качество му позволява да работи не само като удобен шезлонг до басейна в градината всяко лято, но и като идеално кресло и табуретка за вътрешно обзавеждане в индустриални и скандинавски интериори. Така де, двете се продават отделно, така че може да играете според нуждата – дали искате шезлонг за двора или малко симпатични мебели за споделеното работно пространство или офиса или пък просто нещо красиво, тръбно и ефирно за собствения си дом.