Hortensia изглежда като любимото кресло на всички мацки

Проклятието на дяволски добрите визуализации е, че рано или късно те принуждават да ги реализираш. Така е съдбата и на симпатичния младеж Аndrés Reisinger. Роденият в Буенос Айрес и базиран в Барселона дизайнер прекарва дълги години в старателно създаване на Instagram-ски 3D изображения на въображаема среда в пастелни цветове и колаборации с интериорни и мебелни дизайнери като Patricia Urquiola, Cassina, Studio Proba, Space10 и Ikea, преди да го забележат на най-важното място (Instagram, как кое?) през 2018 и да натрупа хиляди последователи за отрицателно време.

Виралният успех на масивно закръгленото и същевременно много нежно кресло Hortensia с розови листенца затрупва аржентинеца с многобройни поръчки за модел, който реално не съществува. И по-лошо, въобще няма представа как може да бъде създаден.

Комбинацията между неочакваната неволя и отколешното желание на Reisinger да се занимава с мебелен и пространствен дизайн му скъсява живота с дълго и абсолютно безплодно обикаляне по многобройни производители, преди да се откаже напълно и да реши да си го направи сам. Едногодишният къртовски труд в комбина с текстилния дизайнер Júlia Esqué обаче им се отплаща добре. Hortensia дебютира пред света в края на 2019 с специално разработена листна система, която да пунтира съвсем достоверно листата на едноименното цвете.

Запитванията се правят на електронната поща на компанията, а времето за производство отнема между 8 и 12 седмици. Достраша ни да попитаме за цената, но със сигурност е само за богати мацки. Всички, на които го показвахме, започват да мрънкат за прах, кучешки косми и други битови недоразумения, но какво да се прави – добрият дизайн понякога иска жертви.