Кеворк Асланян снима жестове на любов към жени и майки

Воден от вечното мото за по-малко приказки и повече дела, Кеворк Асланян пише и режисира мил късометражен филм за постоянните и винаги нужни жестове на внимание и любов към жени и майки.

Камерната история без диалог в Билетът се върти около младеж без име (Йоан Флеминг), който трябва да прекоси целия град с един билет, за да изненада своята майка (Ивелина Стоянова). Режисьорът на Балкански роял, един жесток клип на The Black Swells и още половин дузина къси и дълги неща реализира горния замисъл като рефлекс от случващото се наоколо след като едва не си губи ума по време на пандемията. Ковид-19 засегна всички ни много лошо, особено творците. Трябваше да направя нещо, иначе щях да се побъркам тотално, както и стана, но вече ми мина.

За да тушира напрежението около #2020, Кеворк прави неизбежното и убеждава своя продуцент Александър Кенанов от B2Y Productions да направят още един късометражен филм. Съгласи се, с малко натиск от моя страна, разбира се. Снимахме Билетът в края на миналия августмного стратегически ход, защото точно този промеждутък от време е с много красиви цветове и зеленина в нашия град София.

Освен стратегически ход, последното обаче се оказва и огромен проблем. Точно когато си стискат ръцете за дата на снимките и уточнват всички подробности, останалите продукции в готовност за снимки стартират и Кеворк губи по-голямата част от своя познат и сработен екип, защото всеки трябва да работи и за пари, а не само заради любов към киното и топла храна.

Въпреки всичко се справят добре. Работих с международен екип от много нови и млади хора, които срещах за първи път – свежа кръв, така да се каже. Много съм горд от резултата, който постигнахме в тези тежки времена. Това е нашият начин да отбележим днешния международен ден на жената. Този филм е посветен на всички жени: