Сафари Porsche-то на Singer е само за рали приключения

Когато (евентуално) някой ден стигнете до важния въпрос къде мога да обновя и реставрирам своето старо Porsche, съвсем възможно е да го натоварите в контейнер към ателието на Singer – американската компания на Rob Dickinson от английската рок група Catherine Wheel, който се е посветил да създава жестоки модификации на Porsche 911.

Последният му мега звяр е осъвременено състезателно 911 964 Safari от 1990, модифицирано така, че да се справи с условията на възможно най-екстремните ралита. Модерната интерпретация на легендарния рали автомобил на Porsche от 80-те години е истинско офроуд чудовище, което би трябвало да се справи с натоварвания като в Дакар или Баха 1000.

© Singer Vehicle Design

Поръчката идва от дългогодишен клиент на Singer, който иуска да се сдобие с възможно най-добрия рали автомобил за всеки пресечен терен. Щатската компания се свързва с англичанина Richard Tuthill, който се е специализирал с тунинговането на Porsche-та за офроуд и пистови състезания и знае как да помогне за конкретната задача.

© Singer Vehicle Design

Резултатът е повече от впечатляващ – монококът е с намалено тегло и изтърбушен, за да остане само най-важното за състезания. Окачването го вдига достатъчно високо над земята, за да се справя със скокове и преход и да прилича на стероидно 911, аеродинамичните елементи в силуета си личат отдалеч, а към GPS навигационната система за ралита е добавена хидратираща система за пилота и неговия навигатор.

© Singer Vehicle Design

Двигателят е 3,6-литров двойно турбо с въздушно охлаждане и 450 конски сили и задвижване на четирите колела посредством 5-скоростна кутия и различни режими за пясък, сняг и кал. Въпросният клиент е достатъчно заможен, за да си поръча два автмобила – един в емблематичния цвят Parallax White на Singer (за високоскоростни пустинни ралита) и още един в Corsica Red за бясно препускане на асфалт. Едва ли ще го видите да върти мръсни понички и тегели пред Дърти градина, но като нищо ще го засечете на състезание в някоя гора.

© Singer Vehicle Design

Всички фантастични автомобили и услуги на Singer са онлайн тук.