OFFSCOUT: 45% надолу за мрежести еспадрили от Gant

Втори опит да вкараме една градска, работническа, яхт и каква ли не легенда в гардероба през последното десетилетие. Точно преди девет години сме писали как емблематичните бежови (и черни) плетени еспадрили са най-доброто доказателство как конктекстът, мястото и интерпретацията могат да съсипят една иначе никак нелоша идея.

И макар еспадрилите с мрежа и каучукова подметка у нас все още да са символ предимно на нечистоплътен и спорен работнически дрескод и повод за подигравки, всъщност говорим за вероятно най-удобната и дишаща лятна обувка без връзки, която застава на едно стъпало над джапанките и може да се носи еднакво небрежно около басейна или на палубата на някоя яхта (каквото е и първоначалното им предназначение).

Бежовите плетени еспадрили Poolride на Gant (55 лева) са едно към едно с познатата провинциална класика – плоски гумени подметки, дишаща плетка, ластик за по-добро огъване, пета от велур и небрежен силует, които заспиват без чорап и с принтирана риза с къс ръкав и всевъзможни къси панталонки/бански ала героя на Ralph Fiennes в Голямото плискане:

А вие как си изкарвате това лято? Още велики танцови кино сцени: тук.