Средна годишна заплата за Bell&Ross, майната му на живота

Понеделник – време за бърз урок по колекциониране на часовници, проучване на пазара и смела безотговорност. Да вземем този пилотски хронограф Bell&Ross, модел BR 01-94. Ако познавате 25-годишната история на френската часовникарска компания с швейцарски механизми и очевидна страст към авиацията и екстремните занимания сте наясно, че говорим за доста добро съотношение между безкомпромисно качество, утилитарен дизайн, приятна модерност, неоспорима практичност и страстно отношение към днк-то на Bell&Ross – авиацонните уреди за измерване.

Ако можете и да си ги позволите, честито – все пак повечето модели на компанията струват колкото една минимална или средна годишна заплата в клетата ни страна, но все пак си заслужават всяка стотинка. Стигаме до цената на конкретната модификация от скромните 7213 лева. На пръв поглед кошмар при положение, че говорим за привидно стандартен BR 01 пилотски модел с класическа квадратна каса, вдъхновена от четливостта и надежността на аеронавигационната апаратура и цена от (само) няколко хиляди лева за базовата разновидност.

Уловката в този случай е, че си имаме работа с една от 500-те бройки от ограничена серия с червени стрелки и индикатори, която се появи на пазара преди 4-5 години и вече може да бъде открита само в eBay и по форумите от време на време и за доста сериозна цена. Всеки колекционер знае, че подобно рядко съкровище може само да си вдига цената сред хорологичното общество с годините. Колкото да спомената смела безотговорност и безразсъдно купуване – ваша работа, вендъж се живее.