Issey Miyake спира една от мъжките линии, но пуска нов аромат

Спирането на една от мъжките линии на Issey Miyake не е пряк резултат от напускането на нейния последен творчески директор и коронавируса.

Но как се закрива линия, на пазара още от 1976 и ребрандирана последно като Issey Miyake Men през 2012? Лесно – компанията предпочита да се съсредоточи върху многобройните и дяволски успешни дамски линии, заедно с популярната  експериментална мъжка Homme Plissé. В парфюмната дивизия всичко e далеч по-спокойно и вече можем да се запознаем с чисто новия Fusion d’Issey.

Последният мъжки аромат на Issey Miyake го играе квинтесенция на вдъхновението от Земята с нейната богата почва и пищна растителност като неизмерим източник на живот на фона на необятни пейзажи и изригваща разтопена лава от величествени вулкани. Целият този драматизъм е интерпретиран от парфюмериста Nathalie Lorson във фужерен аромат със слънчеви и минерални нотки, който пренаписва традиционните мъжки класики с контраст между студените нотки (лимон, кокосова вода) и затоплящи подправки (розмарин, здравец и кардамон и пачули).

Идеята на Issey Miyake за разтопена скала изригва от величествен и страшно елегантен флакон от тъмносиньо полирано стъкло с лъскава черна капачка, фасетирана така, че да наподобява скъпоценния камък обсидиан. Оранжевите надписи напомнят откъде идва (природното) вдъхновение в тази олфактивна ода за сътворението.

Fusion d’Issey струва 121/170 лева за 50/100 мл в Douglas и Beauty Zone.