9 добри (NSFW) сделки от разпродажбата на Taschen

Търсите добра възможност за попълване на coffee table библиотеката? Пропуснали сте миналите изгодни панаири на TASCHEN? Няма проблем, прегледайте лятната разпродажба на изложбени и съвсем леко повредени копия с до 75% отбивка в цената, преди да изчезнат за нула време:

30% OFFSCOUT: Еротична библиотека без SUMO на HELMUT NEWTON е като село без начално училище – няма откъде да започнеш. Най-скъпата книга в историята ревизирана в удобен XL формат и далеч по-достъпна цена (100 ЛЕВА) – величествен албум със стотици модни, голи и провокативни кадри и портрети на знаменитости от един от най-влиятелните и интригуващите фотографи в историята въобще.  

50% OFFSCOUT: Много малко фотографи могат да се похвалят с наследство като на Edward Weston (1886–1958) – бог на така наречената школа на прецизното и контрастно представяне на действителността като антипод на пикторализма и автор на кадри с извънземно чувствен реализъм, позиционирани перфектно между композиционна застиналост и силен интензитет. По-простичко казано – на актова фотография и природни кадри, напомнящи за богатството на калифорнийския пейзаж. Дебелата монография на Taschen (20 ЛЕВА) събира част от най-добрата му работа през годините.

25% OFFSCOUT: Публикуваната за пръв път преди две десетилетия класика Us and Them (60 ЛЕВА) e въздействаща ода за партньорството на HELMUT NEWTON и Alice Springs, илюстрирана с фокусиран чернобял поглед, който прескача деликатно между вътрешния свят и личен живот на двойката и бляскавите сесии с икони като Gianni Versace, Catherine Deneuve, Dennis Hopper, Karl Lagerfeld и Timothy Leary.

38% OFFSCOUT: 300 от най-добрите снимки на провокативната френска фотографка Bettina Rheims за последните 35 години (50 ЛЕВА) – чувствена дисекция на красотата и несъвършенствата в знаменити и неизвестни героини, която поразява със своята необикновена еротика.

33% OFFSCOUT: Бюджетната версия на първата колекционерска монография oт Mert Alas и Marcus Piggot (80 лева) е жесток поглед към 25-годишната кариера на фотографското дуо и тяхната работа с най-големите модни марки, списания и личности като Kate Moss, Angelina Jolie и Gisele Bündchen. Вътре са над 300 фотографии, които илюстрират бляскавия и напомпан чувствен стил на Alas и Piggot, променил стандарта в модната индустрия през последните две десетилетия. Търсете жените с цигари и овластените и много сексуални голи модели.

33% OFFSCOUT: Една от най-скандалните книги в историята на издателството разгневява пуританите с откровения талант на Tom оf Finland (артистичният псевдоним на художника Touko Laaksonen) да рисува пълната гама от чувствени портрети и любов до откровени сексуални сцени между здрави мъжаги. Tom of Finland XXL (70 лева) е наистина красива книга с над 1000 илюстрации, рисунки, картини и скици от цялата шейсетгодишна кариера на артиста, придружени с есета за влиянието му върху съвременната куиър култура.

34% OFFSCOUT: Ако не ви се инвестира сериозно в горното Sumo, хвърлете точно стотачка по-малко за Work (40 лева) и няма да съжалявате – мода, еротика и лични кадри в голямо портфолио с дебели корици, което започва от 60-те години и продължава до смъртта на Helmut Newton. Кеф ти мрачни улици, кеф ти хотелски будоари, няма слабо.

50% OFFSCOUT: Експресионистичничните цветове и мека еротика на американския фотограф Paul Outerbridge (1896–1958) го дефинират като алхимик на желанието, който умее да създава изкуствен рай със съвършени форми и сюрреалистичен и често пъти абстрактен подтекст. Монографията на Taschen (20 лева) представя работата на най-скъпоплатения комерсиален фотограф в Ню Йорк от първата половина на ХХ век, преди да се оттегли в Холивуд след скандал за еротичните му снимки.

50% OFFSCOUT: Нюйоркските момичета на Richard Kern (30 лева) продължават да са актуални 25 години след премиерата, тъй като дефинират едно специфично място, време и сурова естетика на артист с афинитет към млади, силни, голи, порочни и татуирани жени с пиърсинги, позиращи в минималистична среда. Юбилейното издание на едноименната монография е пълно с неизбрани кадри и такива, които са забранени за публикуване в първото поради изключително експлицитния си характер.

Цялата онлайн разпродажба на Taschen е тук до 12 юли.