СРБ 2.0 e по-стегната, по-добра и налична за продажба (най-после)

След уверения старт през лятото на 2019, Alexan Djidjirian има време да експериментира, но и да научи някои трудни уроци за невръстната си модна марка. Създателят на СРБ не се срамува да признае многото грешки, които съпровождат първата колекция 1.0. Основната бе, че не стартирах онлайн магазин. Отделно имаше прекалено много модели. Затова реших занапред да се съсредоточа върху по-малко дрехи с по-ударно въздействие.

Разбира се, не всичко около дебюта на СРБ e непременно лошо. Djidjirian не крие получилото се прекалено голямото изчакване покрай пилотната колекция и своята замечтаност и наивност за определени аспекти. Честно казано, бях малко сломен преди да започна 2.0, но получих много положителни съобщения, особено от най-близките, които ме насърчават да давам 100% от себе си и не ме оставят да се откажа.

Мари Славова и David Amiti от Слав & Хубен за СРБ 2.0 © SRB

Добрата новина е, че пандемията от коронавирус не му се отразява особено много, дори напротив. Даже ми помогна да се фокусирам повече преди представянето на 2.0 и да разработя в дълбочина цялата идея около Свобода Равенство Братство. Големият ъпгрейд във втората колекция на СРБ засяга всички параграфи. Най-голямото идейно вдъхновение зад моделите очевидно е от ретро гейминг икони като Street Fighter 2, Mortal Kombat и особено Tekken 3, която играех по цял ден. Основната идея бе да продължи цветната и комфортна вселена, която се опитахме да лансираме с 1.0.

Александра Митева и Мари Славова от Слав & Хубен за СРБ 2.0 © SRB

Колкото до самите дрехи, Djidjirian и дясната му ръка Alizé Vouette си събират мислите и подхождат не с някаква радикална трансформация или допълнително раздуване, а само с надграждане на първата колекция с по-добри форми, цветове и акцент върху успешните модели от дебюта с приятни графични елементи (мъжките пуловери с големи надписи ФАЙТ!! и РАУНД 2 върху гърдите или пък ретро гейминг меню с името на компанията) – идеална заявка за косвена или директна подкрепа на уличните протести от всеки, решил да ги включи в ежедневния гардероб.

David Amiti от Слав & Хубен за СРБ 2.0 © SRB

Подходът към рекламната кампания също е нов. Запознах се с двама души, които промениха драматично виждането ми за СРБ – Слав Анастасов и Хубен Хубенов. Втората модна кампания на #славхубен за по-малко от месец (след премерения соц за 45 Street) събира креативен волтрон под формата на познати интересни музи (Александра Митева и Катерина Слугина) и нови за марката лица (стъписващо извънземната Мари Славова, моделът David Amiti, студентът по фотография Виктор Маринополски и хореографът Коста Каракашян), за да изснимат целия каталог в студио с пророческо намигване към Кристо. Фотографската им работа успява да покаже ъпдейта в новата колекция.

Мари Славова от Слав & Хубен за СРБ 2.0 © SRB

Имаме и двойно DIY филмче. Независимо дали я разиграват в градска любовна история с Анна Сабанджиева и Мариан Добрев или във внимателна бойна хореография с Катерина и Коста на Пантеон Майка България, резултатът от битките в 2.0 е доста приличен. Ако трябва да бъда честен, цялата идея зад 2.0 е тук – първата част обяснява значението на тази колекция, а втората я вкарва в действие.

SRB 2.0 е налична за предварителни поръчки тук. Първата колекция на СРБ също е онлайн и готова за разграбване на същото място.