45 Street се заиграва с дамски шапки, сатен и (соц) носталгия

Kогато попаднахме на познатата дебелана и бродираната яхт емблема върху новите шапки на 45 Street, прибързахме със заключенията, че близнаците Стоилови и Николай Темелков ще основават атлетичен клуб за морски забавления. Все пак говорим за креативна тройка със специално отношение към Гръцкото море, несломимо желание да обикаля малко познати острови и готино чувство за хумор, за да използва амфори, мотиви и цели богове върху десените на шапки от минали колекции.

За добро или зло, историята е малко по-различна и морската тематика от капсулната колекция на 45 Street отстъпва на значително по-различна концепция в основната колекция за пролетта и лятото на 2020. Основната идея според Ники Темелков е да представят наистина лятна, хомогенна и зряла колекция, която за пръв път е очевидно насочена към дамите.

© Мария Петрова от Слав & Хубен за 45 Street

Последното си личи не само по носталгичната happy soc рекламна кампания на Слав и Хубен с модела Мария Петрова, но и желанието да лансират две сатенени бейзболни шапки с панделки отзад и десени от минали времена като мадрас и пейсли, към които таим особени умилителни спомени.

© Мария Петрова от Слав & Хубен за 45 Street

Дали последното е препратка към желанието на 45 Street да се доближава все повече към устойчив модел на бизнес с малко издания, стегнат асортимент и рециклирани/забравени/намерени/архивни материи (като тези в колекцията възглавници на братското тапицерско и мебелно Atelier Couchette), е въпрос на лична интерпретация.

© Мария Петрова от Слав & Хубен за 45 Street

Бързият поглед към новите шест модела обаче доказва, че момчетата обичат да експериментират с нови модели от коприна като сафари шапката с периферия и фамозна розова подплата и тази с цветя и асиметрична периферия, а всички нови шапки (с едно-две изключения) са тотално универсални и приложими в мъжкия гардероб.

Асиметрична копринена шапка с перфирия, памучна подплата в розово, пристягаща връзка и десен на цветя, 80 лева
Памучна сафари шашка с периферия, пейсли десен в синьо, памучна подплата в розово, регулиращи се връзки и етикет УЛИЦА 45, 80 лева
Сатенена бейзболна шапка с голяма панделка за пристягане, 80 лева (налична и в тъмнозелено)
Памучна бейзболна шапка на синьо-бяло райе с раирана подплата, 80 лева (налична и в червено-бяло)
Памучна шапка с малка перфиерия, пристягаща връзка, розова подплата и розов десен на цветя, 80 лева
Бейзболна шапка с бродирано F и десен мадрас в синьо, 70 лева (налична и в розово)

Новите шапки на 45 Street за сезон пролет/лято 2020 са онлайн тук и в Atelier Couchette на столичната ул. Сердика 30.