Пинко Розовата пантера в нов тон от Pantone

56 години след първите си поява на екран в заставките на едноименните детективски филми, Пинко Розовата пантера се сдобива с официален цвят и нов нюанс на своето емблематично кожухче.

Любимият анимационен герой от годините на Всяка неделя и безброй шоколадови яйца винаги е хващал окото (и ухото покрай темата на Henry Mancini) със своята добре премерена и изискана елегантност, мил чар, неволно лукавство, причудлива харизма и изтънчена способност да се измъква хитро от всякакви ситуации. И понеже популярността винаги има нужда от регулярно побутване, Metro Goldwyn Mayer възлагат на Pantone да освежат емблематичния розов нюанс на Пинко, както си му е редът.

Неимоверният успех на Пинко отваря вратата не само за безброи сериали, филми, специални издания, анимации и комикси, но и за безумно количество брандирани стоки от над 120 лиценза покрай първосигналната асоциация с розовото през годините. Задачата да обновят розовия нюанс на Пинко за новото поколение от жадни купувачи и обикновени фенове изисква от спецовете в института по цветове да изгледат безброй стари филмчета и снимки от историята на пантерата, за да разберат как така наречения Pink Panther Pink е еволюирал през годините.

Крайният резултат е една идея по-мек и софистициран, а не толкова детински. Новият розов оттенък е разработен с полутонове от синьо и жълто, но си остава все така емблематичен за стилния характер на Пинко. Pink Panther Pink e създаден специално за MGM и не присъства в официалния пантон на компанията, ама няма лошо.

Апропо, знаете ли, че Розовата пантера има официален YouTube канал с доста епизоди за гледане? Иначе казано, отиде си още един уикенд.