Живеем в самота, мрак и халат от пран лен поне до октомври

Добрите перспективи за домашен офис и откровено лошите за дъждовно мрачно време, втора вълна от онази уханска кучка и генерална житейска безизходица предизвикват противоречиви чувства и желание да направим нещо добро за себе си. Като да обновим домашното екипче с мисълта за по-лежерен дрескод у дома, който не е подчинен на памук и суетшърти.

Тънкият бледорозов домашен халат от пран лен на H&M (75 лева) има два предни джоба и свалящ се колан и изглежда идеален завършек на лятна хоум офис униформа от широки сиви боксерки и искрящ бял тишърт. Толкова, че да ви накара да мислите, че работите в къща с басейн и можете да снимате като Purienne, ама нейсе.

Освен чисто хедонистичния аспект на подобен халат за дома, идеята си има и сериозно практическо измерение, свързано с проветрението на тялото през лятото, тактилната възбуда при допир в моменти на скука и възможността да изненадата неприятно или приятно всеки гост.

По-консервативните индивиди могат да посегнат и към по-стандартния хавлиен (75 лева) или вафлен (55 лева) памучен халат от същата марка. Технически погледното, горните предложение са изровени от дамската секция на H&M, но на кого му пука? Имат L/XL размер, значи всичко е точно и можем да поръчваме спокойно. Другата малко по-скъпа алтернатива в лен е Alunda (90 лева) от Jysk.