Timex-ът на Nigel Cabourn почита RAF от Втората световна

Когато видим името на Nigel Cabourn, няма как да не обърнем внимание. Новата колаборация на английския дизайнер на мъжка мода и Timex е спасение за хората, които досега не са успели да намерят готин и достъпен полеви часовник за колекцията и ежедневната униформа.

Спасение е доста буквално казано, защото въпросният часовник носи името Survival и е вдъхновен от костюмите на екипажите в кралските военновъздушни сили (RAF) по време на Втората световна война. Жълтият цвят на циферблата е директна заемка от спасителната жилетка с винтили, която помагала на свалените да се забелязват по-лесно във водата при сваляне и евентуално приводняване в Северния Атлантик, ако въобще са успели да стигнат успешно до последното.

Кварцовият механизъм на Survival (342 лева) е побран в стандартната 36-милиметрова каса от неръждаема стомана на познатия полеви модел Mk1. Часовникът идва с две сменяеми каишки (една от плат и друга от черна кожа в стил НАТО) в яркожълтата винтидж кесия по дизайн на Cabourn. И понеже снимките в сайта на Timex са леко изпържени, пускаме няколко и онлайн магазина на Nigel Cabourn, за да добиете малко по-точна представа как точно изглежда на мърлява светлина: