Swatch продава Bond колекция с часовници в кутии за видеокасети

James Bond не е само смъртоносен поглед от Daniel Craig и бясна Omega на китката. И докато по-заможните читатели на сайта обмислят смела инвестиция в специалния Seamaster Diver от Смъртта може да почака, швейцарската компания-майка мисли с добро за обикновените хора като нас и за всеки фен на британския супершпионин.

007 мини колекцията на Swatch събира шест часовника с бъбрив дизайн, всеки от които почита по един епизод от иконичната филмова поредица, а именно Доктор Но (1962), В тайна служба на Нейно величество (1969), Муунрейкър (1979), Упълномощен да убива (1989), Само един свят не стига (1999) и Казино Роял (2006).

Въпросната почит се изразява под много приятно и цветно стилизиране на всеки кварцов часовник с елементи от иконографията и естетиката на всяко заглавие като самолети, решетки на радари, карти за игра и въобще всичко, което може да насочи всеки фен към спомени за отминалите приключения на един от най-обичаните филмови герои в историята.

Три от моделите са в калибъра на линията Original Gent с 340милиметрова каса, а останалите – в този на New Gent с малко по-голяма 41-милиметрова каса. Цялата колекция влиза в магазините на 20 февруари срещу около двеста лева за по-малките и малко по-вече за по-големите. Тематично, кутиите на цялата серия наподобяват видеокасети и макар да няма шанс да я видим върху китките на по-мъжествени персонажи като Craig, става идеално за възпитаване на младото поколение или на умници като Q.

Не че сте се засилили, но все пак ако питате кой от всичките бихме избрали ние, със сигурност посягаме моментално към мизантропския Доктор Но с тематично No на всеки индекс за часа върху циферблата. Просто защото демонстрира екзистенциалната липса на смисъл в най-чиста форма.