Свободен достъп до Mubi с Дом на киното и София Филм Фест

Marlon Brando и Sophia Loren в Графинята от Хонконг (1967) на Charlie Chaplin

Болните киномани (в добрия смисъл) познават Mubi като велико място за курирани плейлисти с класически шедьоври и трудни за намиране нови и стари арт-хаус филми на нови и добре познати имена. Добрата новина от последните дни идва от Дома на киното и София филм фест, които компенсират принудителното спиране на прожекции с тримесечен безплатен достъп до международната стрийминг платформа.

Единственото, което се изисква, за да потънете фатално във великолепната платформа на Mubi през следващите три месеца, е да заявите желание за членство на виртуалния клуб на Дома на киното по имейл на press (at) siff.bg и да очаквате подробни инструкции. Регистрирате се с кредитна карта, за да започне безплатния пробен период и може да се откажете по всяко време.

Южняшки истории (2005) на Richard Kelly

Едва ли ще се наложи да се отказвате, особено след като прегледате и заглавията от Perfect Failures – общият кураторски проект на Mubi с Fondazione Prada, който събира, хм, половин дузина съвършени провали от историята на киното. Сред боксофис бомбите, охулените от критиката и напредничави заглавия, неразбраните филми на култови режисьори и първоначално недооценените продукции, пострадали от трудни снимки и, не на последно място, просто слабите филми на иначе добри режисьори.

Шоугърли (1995) на Paul Verhoeven

Списъкът: Южняшки истории (2005) на Richard Kelly, Графинята от Хонконг (1967) на Charlie Chaplin, Федора (1978) на Billy Wilder, Night Moves (2013) на Kelly Reichardt, Апартамент в Ню Йорк (1996) на Chantal Akerman и Шоугърли (1995) на Paul Verhoeven.