Срещу изолацията с Mitch Brezounek и други артисти

Катрин и Веселина Сариеви се изолират по всякакъв друг начин, но не и дигитално. Майката и дъщерята зад едноименната пловдивска галерия стартират онлайн проекта #sarievselfisolation като антипод на домашната скука с обещание да споделят произведения на изкуството, текстове, видеоклипове, звуци и изображения, които изразяват мислите на творци за настоящия момента в света и техните идеи за утрешния ден. Живеейки в самоизолация и като всички, които следят новините, чувстваме, че много хора по целия свят, се опитват да мислят времето, в което живеем, под различен ъгъл или в различна визия от тази, дадена от медиите. Ние знаем, че изкуството е това, което може да ни свърже с отговорите, които са в нас.

Извън познатия формат на куриране на изложби и осъществяване на проекти, Катрин и Веселина избират образи от своята кореспонденция с добре познатите си автори от началото на пандемията и канят още любими артисти да се присъединят, за да си станем по близки, един вид. Първият представен автор е Mitch Brezounek – базираният в Пловдив симпатичен французин и мултидисцплинарен артист, който предоставя свои дититални рисунки от стартиралата в началото на месеца серия Пловдив 2020. Заседнал в апартамент на 6-тия етаж, Mitch прекарва тъмните дни на коронавируса в наблюдение на поведението на населението по време на изолация, записва си стереотипите на своите съграждани и започва да рисува като антрополог.

Teleworking, 2020 © Mitch Brezounek

Освен страшно акуратни и базирани на вече до болка познати социални драми от последния месец, дигиталните рисунки на Brezounek са разположени точно на границата между въображение и реалност (с превес на второто или? – бел.ред.) – толкова, че да предизвикат усмивка у всеки. Не забравяйте да наминете и през личните профили на Mitch в социалните мрежи заради кратките анимации на сюжетите от долните рисунки с подходящия турбо фолк саундтрак. Всяка прилика с реални лица и събития е абсолютно умишлена. Можете да следите селекцията на Сариеви през следващите седмици под хаштага #sarievselfisolation в каналите на галерията в Instagram, Twitter и Facebook.

Alone at home, 2020 © Mitch Brezounek
Apocalypse Now, 2020 © Mitch Brezounek
Desperate Housewives, 2020 © Mitch Brezounek
First day, 2020 © Mitch Brezounek
Fitness Bless You, 2020 © Mitch Brezounek
Lost on the Highway, 2020 © Mitch Brezounek
Smoke on the Water, 2020 © Mitch Brezounek
Social Media, 2020 © Mitch Brezounek
Take a Break, 2020 © Mitch Brezounek