Caged среща България и Южна Корея на една сцена

© Лина Кривошиева

Две седмици преди началото на най-мащабното издание на One Dance Week досега, тази есен Пловдив дава сцена за премиерата на българо-корейската продукция Caged, с която Едно прави завяка от един от най-големите вносители на съвременен танц в България да стане и производител на собствено съдържание. Макар да не сме имали много поводи да поглеждаме към програмата на Европейската столица на културата досега, спектакълът е достатъчно интересен повод да се разходим до тепетата, не само за да се отбием през artnewscafe, Паваж, Пощата или Sariev Contemporary.

Екипът на Caged © Лина Кривошиева

Централна тема на Caged, който обещава да размие жанровите граници на съвременния танц, музиката и кукления театър, е страхът и стените, които невидимо издига между нас, света и собственото ни щастие. Екипът включва южно-корейския хореограф Pansun Kim и изпълнители Bong Su Kim, Shin Young Jun и Ji Yeon Yang, нашите музиканти Павел Терзийски и Емилиян Гацов, кукловодите Стефан Димитров и Полина Христова, кукли и маски от Мариета Голомехова, сценография от Никола Тороманов и светлинен дизай от французойката Caroline Van Damme.

Caged е от 19:30 на 7 септември в Дом на кутлурата Борис Христов, Пловдив. Билети от 10, 15 и 20 лева има в мрежата на EpayGo. One Dance Week е от 20 септември до 19 октомври. Програмата на фестивала е тук.