Новият часовник на James Bond е Omega Seamaster Diver

James Bond си има чисто нов прекрасен часовник, уха. 25-тият епизод на филмовата поредица отбелязва петото поредно превъплъщение на Daniel Craig в ролята на английския супер шпионин и 25-тата година от брака между 007 и Omega с прекрасен Seamaster Diver 300 M 007 Edition, който заспива на китката с красивата и висококачествена миланска гривна от неръждаема стомана.

Моделът се предлага и с традиционната NATO каишка за всеки, който не може да си пречупи душата за финната метална плетка, ама карай. Новият часовник на Bond има 42-милиметров диаметър на касата и е конструиран изцяло от титан (с плосък алуминиев безел). Дебютният модел от серията излиза още през 1993, но настоящият сегашният е и първият, направен изцяло в близко сътрудничество с Craig през последните две години, за да приближи дизайна и функциите до изискванията на актьора.

А той явно предпочита още по-голямо олекотяване и винтидж дизайн, добавяйки малко дизайн елементи от старите Omega-и, създадени за английското министерство на отбраната (триъгълната стрелка върху задния капак). Въпреки желанието за по-малко тегло и компактни размери, водоустойчивостта продължава да си бъде завидна до 300 метра. Говорим за много лек, удобен, точен, утилитарен и здрав часовник без функция за датата, който изпраща Craig по най-добрия начин, но не в помпозна кутия, а в специален ваксиран и водоустойчив рол от памук с подплата от набук.

Добрата новина за феновете с много дълбоки джобове е, че моделът не е лимитиран и ще влезе в серийно производство.

Повече информация за часовника има тук или в бутиците на Giulian. Цените започват от петнайсетина хиляди лева. Апропо, гледахте ли първия официален трейлър на Смъртта може да почака?