Samsung Galaxy Z Flip от Thom Browne е само за сиви костюми

Samsung започва масирана реклама на новия си смартфон флагман Galaxy S20, но клетата и душевно бедна редакция на Boyscout се вълнува само от едно ограничено издание, което сбъдва мечтите на пуристите в мъжката мода и любителите на златните години в 90-тарския дизайн.

В свят, в който всички смартфони изглеждат абсолютно еднакво, южнокорейската компания се опитва да ни ентусиазира отново, но с променлив успех. Надеждите, че уроците от катастрофалния дебют на Galaxy Fold са научени, се материализират в сгъваемия Galaxy Z Flip. За разлика от големия Fold, огледалната табакера Z Flip е мислена като да побира големия 6,7-инчов дисплей на модерните смартфони лесно в джоб или в малка дамска чанта.

Вълшебната панта го събира до компактен размер от 3,5 на 3 инча, а и е първият по рода си сгъваем телефон с дисплей не от пластмаса, а от свръхтънко стъкло, способно да издържи без проблеми до 200 хиляди отваряния и затваряния. Режимът Flex позволява да работите на два отделни екрана в отворено положение, камерите също би трябвало да са екстра, но най-голямата красота е в лимитираното ужасно красиво издание в колаборация с американския дизайнер Thom Browne.

Благодареният на революционера, въвел хипер вталените сиви костюми от три части с къси панталони и още по-къси дължини преди почти две десетилетия, най-скъпият сгъваем телефон на пазара в момента се сдобива с огледално сив дисплей, стандартните Americana ивици в червено, бяло и синьо и няколко тематични аксесоари, които да ви улеснят живота още повече – кожен калъф, умният часовник Galaxy Watch Active2 с две отделни каишки от кожа и гума и чифт безжични слушалки Galaxy Buds+ от последното поколение, което е с два говорителя във всяка слушалка, допълнителен микрофон за по-добър звук и два пъти по-дълъг живот без допълнително презареждане.

В представянето си пред Mr Porter, самият Browne уверява, че това не е пореден брак по сметка и обяснява как участва в целия процес на създаването на своя Galaxy Z Flip. От пропорциите на самия апарат и сивата грапава кожа за калъфа до аналоговите иконки за отделните приложения върху дисплея и старовремските мелодии за позвъняване, всичко крещи Thom Browne носталгия от глава до пети.

Дали това е голямото завръщане на сгъваемите телефони или мимолетен флирт, предстои да се разбере. Но и двата варианта са достатъчно практични, за да бъдат използвани в ежедневието за разговори, работи, снимки и забавление. Вариантът на Thom Browne обаче е една крачка в страни от конформизма и заявка, че можем да изглеждаме елегантно и без идиотски калъфчета, стига да се доверим на най-добрите.

И както може да очаквате от всяко нещо с подписа на американския дизайнер върху себе си, дори кутията на целия комплект е ужасно стилна и елегантна поне колкото тези на най-добрите швейцарски часовници. Цената на Samsung Galaxy Z Flip х Thom Browne все още не е обявена, но предварителните поръчки на крайно ограничените десет хиляди бройки започват в петък, 14 февруари, в сайтовете на Samsung, Thom Browne и Mr Porter. Иначе А1 предлага стандартния модел в огледално черно или огледално лилаво срещу 100 лева на месец с един от абонаментните планове на компанията от 21 февруари и обещава да обяви цената на апарата без обвързване в същия ден на своя сайт.