Oui! Трейлърът на The French Dispatch е пълна лудница

Wes Anderson се завръща с любовно писмо за журналистиката, гигантски актьорски състав и трейлър, който е 100% Wes Anderson-овски.

Действието в The French Dispatch се развива някъде през ХХ век в измисленото френско градче Ennui-sur-Blasé, което приютява редакцията на американския журнал за политика, изкуство, мода, гурме, питиета и човешки истории The French Dispatch of the Liberty, Kansas Evening Sun и неговия главен редактор Arthur Howitzer Jr. (Bill Murray), заобиколен от колоритни експат журналисти (Elisabeth Moss, Owen Wilson, Tilda Swinton, Fisher Stevens, Griffin Dunne и Wally Wolodarsky).

Както става ясно и от самия първи трейлър, три от историите в последния брой на въпросния журнал са драматизирани в самия филм с участието на Adrien Brody като арт дилъра Julian Cadazio, Henry Winkler и Bob Balaban като неговите чичовци, Benicio del Toro като лишения от свобода художник Moses Rosenthaler, Léa Seydoux като негов пазач и муза, Jeffrey Wright като кулинарния журналист Roebuck Wright, Frances McDormand като журналистката Lucinda Krementz, и Lyna Khoudri и (рехавия мустак на) Timothée Chalamet като студенти революционери.

Очаквано, първият поглед към действието в новия филм на Anderson са пълни със симетрична красота, сто вида шапки (включително и тази за баня на Chalamet и беретата на Wilson) и изобщо всичко, което сме свикнали да очакваме от американския режисьор. Официалният рейтинг за Щатите е R заради голота, сексуални препратки и нецензурен език, което ни прави още по-нетърпеливи за лятната премиера:

The French Dispatch е по кината от 24 юли.