Mustang-ът на Steve McQueen от Булит си има нов собственик

Един от най-легендарните филмови автомобили си има чисто нов собственик. Последователите на аматьорската авто журналистика в Boyscout са наясно с топлите чувства, които таим към краля на всичко мъжко Steve McQueen и неговия зелен Ford Mustang в Булит.

Продаденият на търг във Флорида за близо четири милиона долара зелен звяр от 1968 е рекорд не само за най-скъп продаден Mustang, но и за най-скъпа американска мускулеста кола въобще. Последното обаче не е никаква изненада предвид историята на самия автомобил.

Въпросният Ford Mustang Fastback е един от двата, използвани по време на снимките на Булит и конкретно в едно от най-легендарните и известни преследвания с коли в киното, по време на което McQueen успява да се справи с лошите наемници и техния черен Dodge Charger по улиците и извън Сан Франциско.

Доказателство за последното са белезите от удари по автомобила, който продължава да носи, плюс очевидната нужда от освежаването на купето, за да си върне стария блясък. Предвид цената, новият собственик едва ли ще е затруднен да го стегне.

Ако се чудите за предишните, продуцентската компания на McQueen я притежава първоначално, но я продава скоро след края на снимките. Bob Kiernan я купува през 1974 за скромните $3500, за да остане в неговото семейство до въпросния търг миналата седмица.