Ford Mustang Bullitt почита легендарния звяр на Steve McQueen

Десетилетия преди появата на безмозъчни филмови поредици като Бързи и яростни, Холивуд успява да се отсрами предварително със знаменити филмови преследвания и герои като Steve McQueen и неговия верен Ford Mustang в бясно 10-минутно препускане по улиците на Сан Франциско50 години след появата му в легендарната детективска история Булит, американският автомобилен гигант почита оригинала с нов, мощен, изключително красив и определено колекционерски Ford Mustang Bullitt 2019, представен за пръв път на изложението в Детройт от симпатичната внучка на покойния актьор, Molly McQueen.

Съвсем от уважение към своя дядо от 1968, новият Mustang Bullitt напомпана версия на Mustang GT с Performance и Premium пакет изпълнение, с ръчна скоростна кутия и бяла топка на лоста и 5-литров 8-цилиндров двигател с 475 конски сили, който може да ускори до 260 км/ч без много зор. Специалното издание на Mustang e лишено от всякакви спойлери, емблеми и излишни модифицикации в силуета на екстериора, за да напомня максимално много на своя вдъхновител. Дигиталните прибори на таблото са допълнени от отопляем волан и 12-инчова инфотейнмънт система с всичко необходимо от миналогодишния Mustang. Изборът на цвят е сведен само до две възможности – така нареченото сенчесто черно или класическото за този автомобил високопланинско тъмнозелено, за да помня още веднъж за силуета на добре познатия Mustang GT от Булит.

Иконичният филм на Warner Brothers използва два идентични автомобила за снимки, които се разделят веднага след края на продукцията: по-запазеният от двата е продаден от компанията на частен купувач, който го купува през 1974 като ежедневна кола на своята съпруга, преди да го завещае на своя син Sean Kiernan през 2014. Последният осъществява мечтата на своето семейство, като се свързва с Ford, за да го представят рамо до рамо с новия звяр на международното изложение в Детройт. Тhe king of cool is back.

Оригиналният Ford Mustang Bullitt от 1968

Новият Ford Mustang Bullitt излиза това лято. Цените и наличностите за Европа все още не са обявени, но предвид ограничения брой, очаквайте да струва доста повече от 79-те хиляди лева стартова цена на най-eвтиния миналогодишен Mustang.