Волният ездач

Steve McQueen се е чувствал еднакво на четири или на две колела докато обикаля с висока скорост пътищата около Лос Анджелис. И макар любовта му към автомобилите да е документирана прекрасно от фотографа William Claxton, явната му връзка с мотоциклетите Triumph на кино и в истинския живот e повече от легендарна. Първоначално се забавлява с модифициран Bonneville от 1963, след това участва в шест дневното предизвикателство в Източна Германия през 1964, а до смъртта си през 1980 вече притежава солидна колекция от над сто мотоциклета.

Преди няколко дни Triumph представиха новият ограничен Steve McQueen модел, близко копие на Triumph Trophy TR6, който актьорът управлява във военния епос The Great Escape и настоява да бъде замаскирана като немско BMW. Новият мотор е базиран на настоящия Bonneville T100 и ще бъде произведен само в 1100 бройки.

Красивата машина е боядисана в матиран нюанс на тъмно армейско зелено и притежава единична седалка и място за багаж. Самотният ездач може да бъде доволен от потъмнените джанти, главини, кормило, задни пружини, огледала и преден калник и класическата ретро естетика, която напомнят достатъчно силно за McQueen и изисква мигновени планове за обикаляне на второкласни пътища и хълмовете извън града.

Цената все още не е обявена. Съвсем възможно е да бъде непосилно скъп, изкупен набързо от колекционери и да го гледаме само на картинка. Утешителният и неимоверно по-достъпен вариант е памучен тишърт с щампа на Steve McQueen и неговия Triumph в кадър от споменатия по-горе филм. Струва 45 лева и може да бъде намерен в магазините на Zara.