Шест секси автомобила от софийския автосалон

Провеждащият се в момента софийски автосалон е идеална възможност да задоволим аматьорския си интерес на автомобилни порнографи със 70 премиери за страната и тестове на 52 модела от всички участници. Очаквано, най-сериозните новости идват директно от последното авто изложение във Франкфурт (Alfa Romeo 4C Spider, Infiniti Q30, Mercedes-Benz GLE, Jaguar F-Pace и още много други) – SUV категорията може да е в непрекъснат възход, но ние предпочитаме да се пуснем за един бърз преглед на на най-красивите автомобили в Интер Експо Център.

Audi R8

Второто поколение на суперспортният автомобил на Audi стряска с V1O Plus – най-динамичната и бясна версия на R8 не само заради съвършено новата трансмисия S Tronic и заплашителен външен вид, но най-вече заради онези 550 коня под капака, които ни позволяват да се изстреляме като изстребители от 0 до 100 км/ч за някакви си три секунди и половина и тестваме максималната скорост от 317 километра в час само на подходящите за това места, а не като джигит-идиоти по магистрала Тракия. Екстри: вградена навигационна система и аудиосистема от датските магьосници Bang & Olufsen, която реве почти толкова сексапилно, колкото двигателя на този автомобил. Разходът за подобни автомобили едва ли е от значение – все пак, ако можете да си го позволите, това ще е последното нещо, което ще ви спре.

BMW 7 Серия

Новата луксозна 7-мица на Bayerische Motoren Werke е бъдещият любим автомобил на всички сериозни политици и руски олигарси, които няма как да не се възбудят от новия дизайн и иновации в стандартната и удължената версия на този градски танк. Новите технологии в този модел на баварците също се доближават повече до категорията завръщане в бъдещето – лазерни светлини, управление с жестове или докосване на вградения задния подлакътник таблет, редуцирано общо тегло заради използването на армирана с въглеродни нишки пластмаса, дистанционна система за автоматично паркиране без шофьор в купето, ако много сте се разбързали – както подобава на истинска лимузина с цена, която започва от 169 хиляди лева нагоре за различните модели и пакети с екстри.

BMW i8

Макар технически да не е част от последния автосалон и въобще да не се предлага все още на българския пазар, спортният хибрид BMW i8 е достъпен за разглеждане и ограничен брой тестове – малко успокоение за всички, които го видяха за пръв път в предишната невъзможна мисия на Tom Cruise и искат да почувстват поне малко чувството да шофираш спортен хибрид от бъдещето с вдигащи се нагоре врати.

Dodge Challenger SRT

Не може да им се отрече на американците, че правят много мъжкарски автомобили и успяват да ги вкарат в попкултурната история – помним знаменития Dodge Charger на Steve McQueen в Булит, нямаме и нищо против големия съперник на Ford Mustang, а именно Dodge Challenger и по-специално SRT 392 модела от 2015, който изглежда като много намусена и фокусирана сива котка и се изстрелва напред с обща мощ от 485 конски сили. Признаваме, не е онзи Hellcat звят със 707 коня под капака и изглежда странно в контекста на българските пътищя и среда, но както да се прави – сивото си е сиво.

Ford Mustang

Говорим за вълка, а той дебютира в София с нов модел с добре познатата агресивност, но леко заоблени контури на своите предшественици и салон, вдъхновен от пилотската кабина на свръхзвуковите изтребители. Последното може да звучи доста пресилено, но инженерите на Ford са се справили прилично с баланса между аналоговата и дигитална среда и осигуряването на комфортно спортно шофиране с 435-те конски сили на двигателя и технологията EcoBoost. Целта? Опияняващо управление и демонстриране на големи топки, където и да решите да паркирате.

Maserati MC12

Един от многото автомобили в изложението, които няма да можем да си позволим най-вече защото е създаден специално от инженерите на Maserati, за да се завърнат в автомобилните състезания след 37-годишно прекъсване, с оскъдните бройки отдавна за изкупени от колекционери. Чудите се откъде ви е познат? Моделът MC12 е проектиран върху шасито на Ferrari Enzo.

Автомобилен Салон София е в Интер Експо Център до 25 октомври и може да бъде посетен всеки ден от 10:00 до 20:00. Билетите струват 8 лева.