Ръчна изработка

На пръв поглед италианската компания за очила Persol върти петдесет годишна любовна история с киното – бондовете Daniel Craig и Pierce Brosnan носят моделите на марката съответно в Casino Royale и Die Another Day, Don Johnson прави същото в оригиналните серии на Miami Vice. Появявали са се и върху главата на Bill Murray в Lost in Translation и Broken Flowers. Не бива да забравяме и символа за мъжка елегантност Marcello Mastroianni в Divorce Italian Style и почти всяка сцена от La Dolce Vita.

[vimeo]http://vimeo.com/30905937[/vimeo]

Италианците обаче се гордеят най-много с ръчната изработка на ограничените си модели. Краткото филмче по-горе представя нагледно колко умения и етапи са необходими за създаването на чифт слънчеви очила и припомня за представения преди година Persol 714 Steve McQueen – обновена версия на сгъваемите очила, които актьорът носи в оригиналния The Thomas Crown Affair (в живота предпочита близкия като дизайн модел 649). Можете да ги намерите и в България в традиционните комбинации кафява рамка със сини или кафяви лещи или черна рамка със зелени лещи. Скоро ще ви представим и най-добрия подарък за един мъж, който отново е неизменно свързан с живота на Steve McQueen и също толкова недосегаем.

 

Persol се продават в големите оптични центрове, виждали сме ги в Leonardo на бул. Витоша 48. Стандартният модел PO 714 струва около 300 лева, а ограниченото издание Steve McQueen – oколо 500.