Най-малкият грамофон в света е идиотски забавна играчка

Само японци могат да измислят такава налудничава, не особено полезна, но и много забавна идея за най-малък грамофон в света. Аудио компанията Stokyo са известни със своя бегач на къси винилови разстояния (кръстен първоначално с красноречивото звуков вагон по емблематичния модел на Volkswagen), който се справя прилично като миниатюрен портативен грамофон с вградена колонка за забава на децата и разчупване на ледовете.

Лимитираното издание за лейбъла Ghostly International ($89) e достатъчно малко, за да се побере в една човешка длан, но това не му пречи да гърми с вградения усилвател и колонка и да препуска близо час и половина по пистите на всяка плоча с помощта на вградено моторче, 2 батерии, гладки силиконови колелца и игла и доза от Audio Technica.

Сами се сещата, че макар да изглежда добре, вагончето на Stokyo не може да служи изцяло като заместител на добрия стар грамофон, нито пък е препоръчително да бъде използван често или когато и да било върху най-ценните плочи. Както казахме по-горе, само за пинизи и провокиране на музикално разговори и дотам.