Мраморният грамофон на Saint Laurent е по-скъп от гарсониера

Saint Laurent продължава да демонстрира незаинтересованост към световните проблеми и локалните политически игри и използва своя парижки концептуален магазин Rive Droite за лансиране на, меко казано, екстравагантни и отчайващо скъпи книги, сърфове от обгорено дърво (9200 лева), златни аркадни игри (50 хиляди лева) и други подобни сувенири.

Последната изцепка на привлекателната парижка модна къща – мраморен грамофон по дизайн на Pierre Riffaud, специалист в областта на скъпите и авангардни устройства за слушане на плочи с близо 40-годишна история.

Лимитираният модел за Saint Laurent е направен на ръка във Франция изцяло от мрамор и ръчно произведени компоненти за прецизната механика за звукоизвличане, които би трябвало да оправдаят цената от 77 хиляди лева. Контрастът между металната въртяща се плоча и рамо и каменната база го играят контраст за всеки мавзолейоподобен интериор ала канадското имение на Drake.

И макар да изглежда като класически грамофон, моделът зa Rive Droite включва и модерни функции като bluetooth и multiroom wifi свързаност и аналогов усилвател. Tрябва да се разходите до Париж, за да си го поръчате, иначе може да го карате много по-скромно и достъпно с други предложения на Rive Droite като леопардови джапанки Havaianas (90 лева), пояси във формата на сърце (130 лева), форми за лед във формата на иконичното YSL лого (110 лева), запалки и презервативи.

Saint Laurent Rive Droite e онлайн тук и офлайн в Париж на 213 Rue Saint-Honoré. Далеч по-достъпните ни поредложения за читави грамофони са онлайн тук.