Новият диджейски грамофон на Technics е изцяло черен

Kenny Dope, Derrick May, Cut Chemist и DJ Koco в зала в Лас Вегас означава само едно – знаменито парти с четири от най-големите класици в електронната музика за всички времена или представяне на нова генерация от грамофон, включен в диджейската зала на славата със статут на хип-хоп, хаус и техно легенда.

А защо не и двете едновременно. Technics представя наследника на легендарната и спряна преди доста почти десетилетие линия SL-1200, насочена предимно към диджеи. Чисто новият грамофон SL-1210MK7 запазва традиционния дизайн, издръжливост, надеждност и лесно управление на красавците в серията, но добавя малко технологични нововъведения за по-добър звук, както се твърди в официалната спецификация.

Моделът очевидно е насочен към клубна употреба, което се разбира от неколкократните намеци относно това как SL-1210MK7 е първият нов стандартен диджейски грамофон от девет години насам (компанията-майка Panasonic бе прекратила производството на нови модели преди години, преди да представи колекционерска версия за аудиофили през 2016), но и по добавянето на функции за професионалисти като движение в обратната посока.

Разбира се, инженерите на компанията не са си и помислили да вкарат някакви прекалено драстични промени в един от най-прочутите продукти в музикалната история и се задоволяват само с изброените технологии и дизайн изцяло в черно. Все още обаче няма никакви подробности за цена и наличност, поне засега.