Пухен елек от Patagonia за температурни амплитуди

Гледате ли Наследници? Бърз поглед към сериалите за милиардери и личния стил на технологични магнати и влиятелни Уолстрийт играчи подсказва, че богатите плачат за пухените елеци на Patagonia.

Толкова много, че етичната компания се отказва да продава и брандира своите елеци на големи фирми, освен ако не отговарят на определени изисквания за значимост и природосъобразни стандарти.

Макар да са обичани от една от най-лакомите и консеврвативни прослойки на обществото, пухените елеци влизат идеално и в гардероба на обикновени хора заради убийствената си утилитарност и функционалност да служат като идеалната връхна дреха за време с големи температурни амплитуди. Базовият модел на Patagonia (319 лева) е свръхлек, ветроустойчив и втален за пълна свобода на двиежението. Качулката се регулира с едно дръпване, а целият елек се събира компресиран в своя вътрешен джоб с цип.

Абсолютно идеален за подобно преходно време между есен и зима с поне 15-ина градуса дневни амплитуди, за да елимира нуждата от връхно яке над ризата. Подходящ и като допълнителен слой под палтото в най-тегавите зимни дни, въобще… абсол’тно универсален. Изработката от рециклиран полиестер и пълнеж от сертифициран гъши пух (от онзи, които си пада съвсем сам от въпросните гъски, коите не се скубят живи и хранят насилствено) дава мимолетно успокоение, че сме направили нещо за природата. Малко, но от сърце.