Новият Torrentshell 3L е среден пръст срещу порои и влага

Нека всички сме живи и здрави, да свърши пандемията и да можем спокойно и окончателно да хванем гората завинаги (най-рано 2021, както е тръгнало – бел.ред.). В гората, както можем да очакване, освен студ и диви гъби можем да берем много влага и безмилостни порои, което изисква подготовка с едно единствено водоустойчиво яке под ръка тогава, когато е нужно.

Доволно етичната компания Patagonia има достатъчно голям опит с функционалното облекло, което най-вероятно ще ни надживее. Най-новото поколение на непромокаемото яке Тorrentshell 3L (339 лева) е семпъл и крайно практичен модел, който си отговаря буквално на името. Черупката против поройни дъждове е изработена от трислойна, водоустойчива, дишаща и много здрава H2No™ Performance Standard мембрана за оптимален комфорт и проветливост при продължително носене.

Ако искате да задълбаете в още повече технически подробности, самата материя с гореописаните качества е модерен ECONYL® с еластична рипстоп лицева страна от 100% рециклиран найлон, мембрана от поликарбонат полиуретан с 13% био-базирано съдържание и вътрешна страна от трико с DWR (издръжлив водоотблъскващ) финиш.

Качулката с ламинирана козирка се регулира двустранно и събира много лесно с простичко закрепване с така наречения cord-and-hook дизайн. Основният вертикален цип е с лепен капак от външната и вътрешната страна и улей за машинката при брадичката, за да не пропуска и той. Двата предни джоба с цип са идеални за съхранение на най-необходимото и стопляне на ръцете, а зоната на подмишниците е снабдена с ципове за проветряване. Пристягащите се маншети на ръкавите и връвта за регулация по долния ръб пък задържат топлината вътре в самото яке. 

Цялото яке тежи едва 394 грама и се сгъва и прибира в левия си джоб, преди да бъде закопчано с карабинер. Избирате между седем разцветки за мъже и четири за жени, има го и под формата на анорак, а може и да сте спокойни за етичната страна на процеса. Patagonia използва сертифицирано за честен труд шивашко производство, което означава, че плаща нормални надници, а не жълти стотинки на своите подизпълнители. Пълен отличник по всички параграфи.

Patagonia е в Basecamp на бул. Черни Връх 90 и онлайн тук.