Спестяваме за нови кресла и паравани от бракувани парашути

Иновативните компании за дизайн Layer (онези със свръхтънките, секси и леки седалки за самолети Airbus) и мода Ræburn (англичанинът с неутолима страст за трансформация на войнишки дрехи и материи) си стискат ръцете за нова колаборация в добре познатия дух с материали с променено предназначение.

Тhe Canopy Collection е доста приятна мини колекция от два паравана и четири люлеещи се ниски кресла, които са направени от метална основа и бракувани войнишки и самолетни парашути. Найлоновата материя е подсигурена и опъната на рамките с комбинация от скрити ципове и различни трикотажни техники, а подлакътниците са обвити с допълнителен материал за по-голямо удобство.

Освен свръхтънка, найлоновата материя на военните парашути е свръхлека и издръжлива, което я превръща в идеален материал за ежедневно обзавеждане и кресла, обречени на постоянно ползване. Параванът от три части също не прави изключение.

Представената за пръв път по време на скорошния London Design Festival колекция е поредното доказателство, че устойчивият и отговорен дизайн е напълно възможен, а не просто модерно и често пъти лицемерно словосъчетание от маркетинговите послания на големите марки. Цените и датата за пускане на въпросната колекция на пазара все още не са обявени.