Новият видеоклип на push me Mulio! е кървав хорър с печален край

Първото, което разбирате от Брада с цвят на аристократична кръв, новият видеоклип на българската група push me Mulio!, е слабостта по истории за социапатични фенки на Bauhaus и Joy Division, които ескалират до кървав телесен хорър за нула време.

Второто е, че всъщност това е и една от малкото подробности за група, която предпочита да остане анонимна десетилетие след създаването си през 2009. push me Mulio! използва комфорта на мистификацията, за да изразява по-лесно първичното в себе си и да остави слушателя да интерпретира музиката, без да се съобразява с личностите зад нея.

Музикално, push me Mulio! се усещат най-близо до незаслужено подценения и отхвърлен индъстриъл с много нереализиран потенциал. Стилово и идейно сме повлияни от мейнстрийм групи като Depeche Mode и Nine Inch Nails и неконвенционални банди в периферията като The Residents и Skinny Puppy. Опитваме се да съберем двете крайности – едновременно да флиртуваме и привличаме публиката, но и да я отвращаваме и отблъскваме.

Слез излизането на дебютния албум Ризома от 2016 и EP-то Захапката на времето от 2016 (което бе по-скоро разтоварващ демо материал), групата работи и по втори, планиран за началото на 2020. Зримо включва над 20 песни, които служат за концептуалното продължение на Ризома и дълбаят в темите за сблъсъка с нещо надчовешко и мистично, което преобръща из основи хармоничния свят на човека.

Първите два сблъсъка са налице. След криптичното За нея, push me Mulio използват същия екип на Notastudio (операторът и монтажист Владимир Цветанов) и за Брада с цвят на аристократична кръв. Групата решава да снима видео към песента още преди да се е появил текста. Идеята тръгна от есенцията на приказката Синята брада, преобразена според стила на групата. Опитваме се да реализираме всяка песен с различен подход от останалите, чрез което те да добият индивидуалност.

Предвид споменатата вече целенасочена мистификация, едва ли ще ги видите скоро на концерт, а и има прекалено много време до 2020, затова остава само да се потопите и отвратите от първичната провокация на Брада с цвят на аристократична кръв: