Видеотека: Септември 2015

Синдром на Капгра, панфобия, териантропия и хибристофилия още в първото видео от тазмесечната селекция на готини видеоклипове от яки артисти. Какво още: гледаме как Kelela се изправя срещу Tinashe в епична битка за първото място в класацията за най-обещаващо и добре танцуващ0 момиче на алтернативната музикална сцена, получаваме отговор на въпроса как щеше да звучи James Blake, ако беше жена, подкрепяме атаката на няколко фънк легенди срещу петролната индустрия и съчувстваме на Steven A. Clark и неговата тъжна, но красива любовна история.

Unkown Mortal OrchestraCan’t Keep Checking My Phone

Приличаме си по лошия навик постояннo да сме с едната ръка в търсачките за имена, понятия и дати? Поздравяваме те с последното хитро видео на американо-новозеландската банда Unkown Mortal Orchestra към едно от най-силните парчета в третия й албум Multi-Love, което препраща към арт хаус киното и ще бъде оценено от колекционерите на странни късчета знание с изображенията си на психологически разстройства и куриозни явления. В главните роли: жестока кинематография и режисура.

Kelela – Rewind

Американката от етиопски произход Kelela е още една смугла красавица, която има движенията и музикалния потенциал да остави сериозен отпечатък върху 2015. Неустоимият бийт на Rewind (представете си най-приятните години на британския ту степ и ги приведете в съвремието) ни подгрява за предстоящото EP Hallucinogen, което е продуцирано от самата нея, Kingdom и Nugget, и излиза в началото на октомври.

Tinashe – Bet

Tinashe затваря последната страница към Aquarius с финален клип от супер успешния си дебютен албум, който я изкара до предните линии на съвременната арендби музика и я позиционира като естествена наследница на Aaliyah. Във видеото, което комбинира две от най-силните песни от албума, Tinashe демонстрира безсрамно смела хореография и еротичния заряд на женското без да има нужда да съблече и една дреха.

Steven A. Clark – Can’t Have

Водещият сингъл от The Lonely Roller, несправедливо пренебрегнатия от критика и класациите албум на американския самотник Steven A. Clark, влиза под кожата по-бързо, отколкото можеш да кажеш Twin Shadow среща Frank Ocean. Can’t Have e красиво и сърцераздирателно (без да е сълзливо) видео за края на една връзка.

Kacy Hill – Foreign Fields

Домъчняло ли ви е James Blake? Опитайте да притъпите екзистенциалната болка с малко Kacy Hill и нейния арсенал от пляскащи бийтове, луупнати пиано семпли и унасящи звукови ефекти, които напомнят доста за продукцията на лондончанина. Hill най-сетне последва хипнотичното миналогодишно Experience с Foreign Fields като горд изпълнител от лейбъла на човешкото въплъщение на второто пришествие Kanye West. Апропо, така и така сме тръгнали да я продаваме с помощта на чужди имена – видеото е на Rankin.

LA Priest – Lady’s In Trouble With The Law

Sam Eastgate (екс-вокалистът на Late Of The Pier) прави един от най-силните дебюти за годината със самостоятелния си албум Inji, който излиза под новия му псевдоним LA Priest. Новият сингъл Lady’s In Trouble With The Law е индикативен за психеделичния синтезиран поп на Eastgate – леко мътен, леко провлачен и много поглъщащ потентен микс от Ariel Pink, Unknown Mortal Orchestra и Connan Mockasin. Както можете да се убедите нагледно и от самото видео – перфектният саундтрак за разходка със скоростна лодка.

Funkadelic & Soul Clap feat. Sly Stone – In Da Kar

Момчетата от Soul Clap обединяват сили с легендите George Clinton (Funkadelic) и Sly Stone (Sly and the Family Stone) – двамата авангардисти в развитието на фънк, соул и психеделичната музика от 60-те и 70-те. Отвъд супер лежерното и мазно звучене, In Da Kar се прицелва в петролната индустрия, а полу-анимираното видео към песента е просто живописно развитие на самата тема.