15 добри сделки от разпродажбата на Taschen

Търсите добра възможност за попълване на coffee table библиотеката и лишаване на цялото семейство от летни лагери, морета и всяко удоволствие? Няма проблем, годишната разпродажба на Taschen с изложбени и леко повредени копия с 75% отстъпка от цената е онлайн, затова щракайте долните оферти преди да изчезнат за нула време:

35% OFFSCOUT: Алманахът на стоте години реклами на цигари и алкохол през 20 век (40 лева) е крайно любопитен поглед към годините на открито насърчаване към пиене и пушене с визуални материали, които за добро или зло остават като емблематичен пример в съвременната история на американската реклама.

40% OFFSCOUT: Почитаме гениалния провокатор и всепризнат цар на австрийския експресионизъм Egon Schiele с дебела ХХL монография (180 ЛЕВА) с близо 600 откровени картини на изкривени тела, луди лица, сексуалност и еротика, рисувани от 1909 до 1918 преди да го покоси испанската треска. Макар и низвергнат като дегенерат, Schiele влияе на артисти като Günter Brus, Francis Bacon и Tracey Emin.

50% OFFSCOUT: Обновеното издание на авторската монография The Pedro Almodóvar Archives (50 лева) е задкулисна студия върху работата на един от най-влиятелните испански филмови режисьори за последните 40 години и неговите докторски дисертации върху желанието, страстта и идентичността от ранните му години с Матадор и Жени на ръба на нервна криза до Свалка в облаците (2013) и Жулиета (2016).

35% OFFSCOUT: Публикуваната първо като много лимитирано колекционерско издание и по-късно като стандартна Taschen монография, Araki by Araki (60 лева) е 568 страници ретроспектива на десетилетия чувствена фотография от токийски артисти, който дълбае в изследването на колоритни цветя и жени, вързани с кинбаку – японското изкуство на еротичното връзване.

47% OFFSCOUT: Визуалната история в Dark City. The Real Los Angeles Noir (80 лева) е събрана от музеи, вестникарски фото морги, частни колекции и други безценни архиви, за да разкрие неподправения ужас от улиците на американския мегаполис от 20-те до 50-те години на XX век. Задни улички, скрити барове, нелегални казина, нощни клубове и местопрестъпления – поверително от Ел Ей.

40% OFFSCOUT: Сюрреалистичната готварска книга Dalí. Les dîners de Gala (60 лева) обогатява с екзотичните вкусове и рецепти от прословутите вечерни партита на Salvador Dalí и Gala и техните менюта, създадени от водещи парижки ресторанти като La Tour d’Argent и Maxim’s. Освен богато илюстрирана от самия художник, изданието отделя и специална глава за афродизиаци, за да се превърне в нещо средно между произведение на изкуството, практична готварска книга и мултисензорно изживяване.

40% OFFSCOUT: Едноименната монография на най-прословутия парижки фотограф и хуманист Robert Doisneau (60 лева) e знаменит поетичен поглед към харизматичните улични герои на френската столица и техните страдания, радост и семпли удоволствия.

38% OFFSCOUT: Макар да започва да снима в американските военноморски сили през 50-те години преди да асистира в студиата на Dorothea Lange и Robert Frank, 79-годишният Ralph Gibson се е наложил съвсем сам като майстор фотограф на женската красота и нейните безкрайно вдъхновяващи и тотално съвършени форми. Nude (50 лева) е дебела монография с най-доброто от архива на Gubson и дълго интервю с Eric Fischl, което разкрива вдъхновението зад внимателните композиции на тънка провокация във въздействащи снимки с изключително интимен и уважителен характер.

38% OFFSCOUT: Публикуваната за пръв път преди две десетилетия класика Us and Them (50 лева) e въздействаща ода за партньорството на Helmut Newton и Alice Springs, илюстрирана с фокусиран чернобял поглед, който прескача деликатно между вътрешния свят и личен живот на двойката и бляскавите сесии с икони като Gianni Versace, Catherine Deneuve, Dennis Hopper, Karl Lagerfeld и Timothy Leary.

50% OFFSCOUT: Припомнете си може би най-емблематичната роля на DeNiro в нео-ноар шедьовъра на Scorsese с фотографската монография на легендарния Steve Schapiro (50 лева), който прекарва достатъчно време на снимачната площадка на Шофьор на такси, за да улови всички иконични моменти от култовия филм.

50% OFFSCOUT: Всеки изследовател на живота зад Желязната завеса трябва да се снабди моментално с The East German Handbook (30 лева) – забележителен архив от невиждани произведения на изкуството, дизайн, ежедневни предмети, политически плакати и знамена, оборудване на Щази, униформи и свидетелства за живота в социалистическата ГДР преди падането на Берлинската стена.

50% OFFSCOUT: Ръчно илюстрираните книги на Andy Warhol (150 лева) се появяват между 1952 и 1959 като подарък за най-ценните му клиенти в годините преди да го споходи огромната слава. Личните рисунки и хитри текстове на едно от най-влиятелните имена на ХХ век го разкриват като огромен почитател на котки, храна, митове, обувки, красиви момчета и невероятни момичета, освен всичко останало. И докато оригиналите се продават за много хилядарки на търг, Таschen публикува дебело сборно томче с детайлна репродукция на седем от тях с красноречиви имена като Love Is a Pink Cake25 Cats Named Sam, À la Recherche du Shoe Perdu, A Is for Alphabet, In the Bottom of My Garden и Wild Raspberries. Има и XL наръчник с 56 страници упътване, за да се ориентирате в контекста на всяка илюстрация.

25% OFFSCOUT: Много малко фотографи могат да се похвалят с наследство като на Edward Weston (1886–1958) – бог на така наречената школа на прецизното и контрастно представяне на действителността като антипод на пикторализма и автор на кадри с извънземно чувствен реализъм, позиционирани перфектно между композиционна застиналост и силен интензитет. По-простичко казано – на актова фотография и природни кадри, напомнящи за богатството на калифорнийския пейзаж. Дебелата монография на Taschen (30 лева) събира част от най-добрата му работа през годините.

40% OFFSCOUT: Единствената библия на пин-ъп културата, която си заслужава да присъства в библиотеката на всеки. The Art of Pin-Up (180 лева) e обстойна почит към повече от стотина артисти, сред които засичаме и известните имена на Gil Elvgren, George Petty и Alberto Vargas. Всяка глава започва с оригинална репродукция на всеки автор и продължава с оригинални снимки на моделите, предварителни скици и истории за това как се случва пин-ъп магията oт 20-те до 70-те години на ХХ век.

33% OFFSCOUT: Дали Salvator Mundi има място в подобна книга все още е въпрос на спор и на голяма доза мистерия. The Complete Paintings (40 лева) на изобретателя, художник, учен, архитект, инженер и ренесансов гений Leonardo da Vinci е бюджетно издание на колекционерската монография с всички негови картини от Последната вечеря до Мона Лиза.

Цялата разпродажба на Taschen е онлайн тук до 30 юни.