13 добри сделки от разпродажбата на Taschen

Сещате ли се за по-добра възможност за допълване на coffee table библиотеката освен годишната разпродажба на Taschen с изложбени и съвсем леко повредени копия с до 75% отбивка в цената? Ние не, затова щракайте на долните оферти преди да изчезнат за нула време:

50% OFFSCOUT: Любимият радикален художник на Leonardo DiCaprio. Книгата, която холивудският актьор подарява на главата на римокатолическата църква при посещението си във Ватикана. Пълната монография на Hieronymus Bosch (30 лева) е фантастично пътешествие сред чудовищата и нравите на живота след смъртта.

50% OFFSCOUT: Очевидно, Stanley Kubrick е не само изключителен режисьор, но и доста добър фотограф, който започва репортерската си кариера още на 17 на страниците на списание Look. Фотографската монография на Kubrick (50 лева) е страхотен поглед към Ню Йорк и неговите жители през 40-те години на ХХ век.

60% OFFSCOUT: Пълният алманах на Zaha Hadid (40 лева) е чудесен начин да си припомните монументалната работа на един от най-великите архитекти на ХХI век и първата жена-носител на престижната награда Pritzker.

50% OFFSCOUT: Легендарното фотографско пътешествие на William Claxton (50 лева) документира концертните зали страничните улични и биг бендовете в Америка на джаза от 60-те години на ХХ век.

50% OFFSCOUT: Винената библия на Salvador Dali (50 лева) е най-ексцентричният и сюрреалистичен наръчник за гроздовата напитка, в който отделните бутилки са подредени, илюстрирани и описани според усещанията, които създават в дълбините на душата. Уха.

50% OFFSCOUT: 500 страници със свръх динамичния и еротичен свят на женската борба по бански в Америка през 60-те и 70-те (20 лева). Но не само като спортна дисциплина, а от малко познатия, но много приятен нагласен свят на разсъблечената борба в апартаменти през обектива на Theo Ehret.

50% OFFSCOUT: Еротична библиотека без SUMO на Helmut Newton е като село без начално училище – няма откъде да започнеш. Най-скъпата книга в историята ревизирана в удобен XL формат и далеч по-достъпна цена (100 лева) – величествен албум със стотици модни, голи и провокативни кадри и портрети на знаменитости от един от най-влиятелните и интригуващите фотографи в историята въобще.  

50% OFFSCOUT: Ако все още не сте готови да изпразните стотачка от кредитната карта за SUMO, може да се задоволите поне временно с Pages From The Glossies (40 лева) – 500 страници с модните фотосесии на Newton за европейски и американски списания като Elle, Amicа, Vogue и Paris Match от края на 50-те до края на 90-те години.

40% OFFSCOUT: Нощ се спуска над магичния метрополис Берлин през бляскавите 20-те години на ХХ век – с чудесни илюстрации, текст и диск с 26 редки оригинални парчета от онова фантастично време преди възхода на нацизма (60 лева). Феновете на Babylon Berlin знаят защо.

50% OFFSCOUT: 300 от най-добрите снимки на френската фотографка Bettina Rheims за последните 35 години (40 лева) – чувствена дисекция на красотатата и несъвършенствата в знаменити и неизвестни героини, която поразява със своята неконвенционална еротика.

50% OFFSCOUT: Mick Rock почита David Bowie с фотографски албум от турнето към Ziggy Stardust през 1972-73 (60 лева), хроника на музикалната, театрална и сексуална революция на един от най-безстрашните артисти в историята на съвременната музика.

40% OFFSCOUT: Сто години след неговата преждевременна смърт, Таschen почита гениалния провокатор и цар на австрийския експресионизъм Egon Schiele с дебела ХХL монография (160 лева) на неговите близо 600 брутално откровени картини с изкривени тела, налудничави лица, сексуалност и еротизъм, рисувани от 1909 до 1918 преди да го покоси испанската треска в началото на ХХ век. Макар да го неизвергват като дегенерат, Schiele е повлиял на поколения артисти – от Günter Brus и Francis Bacon до Tracey Emin.

50% OFFSCOUT: Десетилетия преди Instagram, Andy Warhol запечатва лицата на съвременната попкултура със своята полароидна камера от края на 50-те години до смъртта си през 1987. Дебелото албумче на Taschen (40 лева) e като кой кой е в тогавашното общество от приятели, любовници, патрони, известни и неизвестни хора – от Dolly Parton, Keith Haring, Jack Nicholson и Grace Jones до Audrey Hepburn, Yves Saint Laurent, Mick Jagger и Arnold Schwarzenegger.

Цялата разпродажба на Taschen е онлайн тук до 27 януари.