Новият Concord е по-секси отвсякога

Емблематичният Concord на Air Jordan се завръща победоносно за пореден път с осъвременен силует от опасно чисти и красиви линии, способни да възбудят целия спектър фенове от обикновени колекционери през графични дизайнери та чак до запалени баскетболисти, рапъри и диджеи като запалените колекционери Alex P и DJ Donchno – първите, които пробваха новия модел на представянето му в Buzz Sneaker Station днес.

Легендарният модел на Air Jordan от 1995 си има подобаващо легендарна история. Concord се появява за пръв път върху краката на златния си патрон половин година преди да влезе в магазините в Щатите по повод първото завръщане на баскетболиста в Националната баскетболна асоциация. Очаквано, тези кецове носят на Jordan поредната глоба за неспазване на правилата за екипировка (заради липсата на червен цвят), но Concord остава в историята и с нещо съвсем друго. Между бялата мрежеста материя в горната част на обувката и бялата подметка с прозрачен, ледено син завършек минава панел от черен лак – поредната революция в историята на баскетболните обувки от умната глава на дизайнера Tinker Hatfield.

Новото в настоящата инкарнация се крие в детайлите. Пипната е формата на лак кожата и акцентите – скачащият човек отстрани на обувката и избродираната 45-ица (новият номер на Jordan) върху петата го доближават още по-близко до 90-арския оригинал.

Nike Air Jordan 11 Concord струва 400 лева в Buzz Sneaker Station и онлайн тук. Публикацията излиза със съдействието на SPORT VISION.