Неделна еротика: Holey Wholly Holy на Sasha Siem

Това е линкът. С пиене. Пушене. Голотии! С това изречение и без никакво предупреждение получаваме не покана за интимно общуване с неизвестна, но много знойна интернет жрица, а връзка към видеото на Holey Wholly Holy на Sasha Siem – харизматичната изпълнителка от англо-норвежки произход, сравнявана често с колоси като Tom Waits, Björk, Jacques Brel, Leonard Cohen и Joanna Newsom.

Режисираният от Кеворк Асланян видеоклип е доста суров и полян с цигари, пиене и секс поглед върху страстната, но повредена връзка на въображаема двойка (Станислава Николова и Мак Маринов), която може и да се закрепи, а може и да не се. Имаше отворен конкурс, кандидатствах и спечелихме, след което изпълнителката и мениджърите се отказаха по незнайни причини. Хвана ме яд, защото концепцията е много специална, никога не бях снимал подобно нещо и много исках да го направя.

Няколко месеца по-късно девойката и нейните агенти се връщат при Асланян и B2Y Productions и казват, че искат да го правят. Оттам еуфория, кеф, радост! Oще като го чух за пръв път си представих обикновена тъжна двойка, която се бори с отиващата си любов от известно време, но се е разделечила прекалено много, за да продължи по един и същи път. Оттам и една не особено романтична и странно сексуална среща в стая под наем за един последен опит. Както ни предупредиха още от началото – меланхолия, сълзи, секс, цигари и алкохолно опиянение. Живият живот с напоително емоционално пътешествие – такова, каквото е и самата песен: