СЕЛЕКЦИЯ: Анораците и комбинезоните на Square

Зелен анорак (179 лева) и зелен комбинезон (149 лева) © Васил Германов/Square

След напоителното прелъстяване с анораците на NiceHouseInNice и мимолетния флирт с дамските комбинезони на I Am Gia се връщаме отново в страната, за да обърнем внимание на най-новата колекция на Square – българска малка марка, вдъхновена от сърф, кайт, ски и сноуборд не просто като спорт, а като начин на живот.

Зелен комбинезон (149 лева), черем суетшурт с поло яка (75 лева) и черен джогинг панталон (69 лева) © Васил Германов/Square

Божидара Йонова звучи достатъчно уверено, за да повярваме, че Square e приятна лайфстайл марка със спортна етика, създадена за хора, които ценят природата и живеят с нея. Дъщерята на певицата Белослава и художника Евгени Йонов започва да я развива съвсем случайно преди няколко години, когато решава да направи тениски и суетшърти с качулки за приятели, които харесват нейните илюстрации. Интересът към готовите дрехи беше толкова голям, че трябваше да направя още. Ето, че сега излиза нашата четвърта колекция.

Бял кроп топ (28 лева), зелен комбинезон (149 лева), зелен анорак (179 лева), черни и бели джогинг пнаталони (69 лева), бял суетшърт с качулка (89 лева) © Васил Германов/Square

За разлика от предишните, настоящата зимна колекция на Square под името Stay Awake е вдъхновена от града, а не от природата. Ако за миналите колекции си представях как животът на пътешественика спира на брега, потапя се в прегръдките на вълните, спуска се по снежните склонове на планините и се отдава на мечтите, то тази зима се вдъхновявам от забързаното и динамично ежедневие, изискващо съчетание от удобство и градски стил, както и минимализъм в графичните изображения.

Бял кроп топ (28 лева), зелен комбинезон (149 лева) и зелен анорак (179 лева) © Васил Германов/Square

Освен джогинг панталони (69лева), суетшърти с широка поло яка (75лева) или с качулка (89лева), кроп топове, няколко вида тениски и малки сакове за фитнес (48лева), Йонова добавя и две неща, които не е пробвала преди – унисекс войнишки комбинезони (149лева) и ветроустойчиви анораци (179лева) с качулка в зелено, които доразвиват естетиката на марката по посока на хора, които може и да не спортуват, но имат нужда от функционално облекло за работа и обиколки в града.

Суетшърт с качулка (89 лева), черен тишърт (40 лева) и бели джогинг панталони (69 лева) © Васил Германов/Square

Младото момиче с буйна къдрава коса не крие, че за момента Square е армия от един. Стоя сама зад целия бранд, буквално. Сама измислям илюстрациите и дизайна на дрехите, даже сама си ги печатам. Още не съм се научила да шия, но сигурно и до там ще стигна. Цялата продукция се прави и шие в България. Повечето рисувани на ръка илюстрации са вдъхновени от страстта ми към морето и планината, затова гледам да използваме леки, памучни и удобни материи. Stay Awake е посветена на всички, които не спират да търсят и живеят истински.

Бели джогинг панталони (69 лева) и суетшърти с качулка (89 лева) © Васил Германов/Square

Новата колекция на Square е онлайн тук.