(Българските) анораци на NiceHouseInNice са супер

© Михаил Попов

© Михаил Попов

NiceHouseInNice e изключително анонимна (поне засега) марка, която съществува апокрифно от близо половин година първо като абонат в Etsy, а отскоро и като гост на пичовете от Brave Moustache, без да се обажда много-много. Апокрифно, защото все още няма сайт, никакви профили в социалните мрежи или каквато и да била допълнителна информация, освен ако не успеете да се доберете до създателя на марката Ирина Кочева – дизайнер на костюми за филмови продукции, който забелязва склонността на градските хората от Париж, Лондон, Копенхаген и Осло да карат пролетта, лятото и есента с една и съща семпла, ежедневна и леко захабена връхна дреха с винтидж привкус.

© Михаил Попов

© Михаил Попов

Предисторията на тази нова българска марка обаче стига чак до детството на Ирина и нейния дядо, който я води често на излети в планината и пълни джобовете на своя анорак с лешници. NiceHouseInNice предлага два вида унисекс памучни анораци в осем цвята, които се шият в София и са вдъхновени от типичните градски якета от мек брезент и старите рибо/ловни и воинишки връхни дрехи. Контрастните бели връзки, големият джоб върху гърдите и допълнителното пристягане на талията и ръкавите с две копчета са достатъчно показателни за умишленото наблягане върху функционалност, както си трябва. Освен двата анорака, Ирина работи и върху два нови модела якета за готини градски момчета и момичета, а също и върху зимен модел палто със забележително показателното име Vintage Burjois и обувки на име Vintage Madame и Monsieur Royal. Сърбят ни ръцете да попитаме дали името на марката означава точно това, което си мислим. Отговорът е положителен.

Надявам се съвсем скоро да живея в не много голяма къща в Ница с два пъти по-голяма тераса с гледка към морето и ако не живея през цялата година там, то поне всяка година от третия четвъртък на ноември (денят на Beaujolais Nouveau) цяла зима до края на месец март. Не обичам да ми е студено.

Стискаме палци!

© Михаил Попов

© Михаил Попов

Анораците на NiceHouseInNice струват 99 и 109 лева в Brave Moustache на Раковски 122Б с вход откъм Хан Крум. Снимките са на Михаил Попов, а хубавото момиче на тях се казва Десислава Лукова.