Lame God лансира Първа частна мода

Зад носталгичното и противоречиво 90-арско име Първа частна мода не се крие някаква пирамида, а втората капсулна колекция на Lame God – софийската марка на Диляна Манавска, която продължава да експлоатира своята любов към бавната мода, младежката улична култура, съвременното изкуство и добрата ъндърграунд музика със завидно спокойствие. 

Година след пилотната автобиографична колекция на Lame God, Манавска нагажира АраклиевЦуцуманов и русата муза на кампанията Виктория Стоянова за нахакана разходка по коридорите и залите на Националния дворец на културата – подходящо място за представяне на малка и спретната линия, вдъхновена от българската мода на прехода и поколението артисти и дизайнери, израснало през 80-те, но реализирало своя потенциал в турбулентно променящия се свят на 90-те.

За да постигне подобно внушение, втората колекция на Lame God прави дискретна препратка към особеностите и енергията на това специфично и безкрайно локално явление чрез свободен силует с широки рамене, ръчно багрена коприна и еластичен плюш за подсилване на илюзорното усещане за блясък и разкош.

Сако с двуредно закопчаване от италианска студена вълнена каша или каре с подплата от ръчно багрен сатен, 390 лева

Ключовите модели със свободни кройки са ясни от пръв поглед: костюми с уголемени двуредни сака и свободно падащи скъсени панталони с басти от италианска вълна и контрастна ръчно оцветена подплата от сатен, копринени ризи с геометричен принт, бодита и туники (приличащи повече на много къси секси рокли, ама от нас мине) от драпиран кадифен плюш, които се комбинират еклектично помежду си и отделно.

Ляво: Блуза от ръчно рисувана коприна с джобове и скрито закопчаване, 320 лева/ Дясно: Блуза от коприна с принт и скрито закопчаване, 240 лева
Ляво: Туника от кадифен плюш с удължени ръкави и подплата от памучно трико, 180 лева/ Дясно: Боди от кадифен плюш с един удължен ръкав и подплата от памучно трико, 165 лева
Панталон с басти и маншети от италианска вълнена каша или каре с подплата от ръчно багрен сатен, 185 лева
Ляво: Многофункционален двоен колан от шнурове, 28 лева/ Дясно: Ръчно багрен удължен колан от сатен, 65 лева

Има и аксесоари: единични издания на колиета на ръба между бижу и верига за ключове и малки предмети, както и колан в няколко варианта, способен да изпълнява различни задачи в ежедневния дрескод.

Ляво: Многофункционален двоен колан тип шнур, 22 лева/ Дясно: Колие-верига за тяло от полускъпоценни камъни и стъкло, 140 лева

Представянето на Първа частна мода е на 12 декември след 19:00 в Twisted Mannequin на ул. Георги С. Раковски 191. Повече за събитието има тук.