Sorry For Your Loss е най-добрият сериал на Facebook досега

Миналия август Facebook стана поредният играч в борбата за времето, което прекарваме в гледане на сериали, изправяйки се срещу стрийминг гигантите HBO, Netflix, Amazon и Hulu с Facebook Watch. Социалната мрежа обяви намерението си да изхарчи 1 милиард долара за създаването на видео съдържание през 2018 включително за драматични поредици като американска версия на норвежката тийн драма Skam, риалити продукции, токшоу-та и новинарски предавания, късометражните анимационни сериали Human Kind Of и Liverspots and Astronots или пък Queen America, чисто новата комедия с Catherine Zeta-Jones. Резултатите на Facebook Watch досега бяха колебливи, но това се промени с появата на Sorry For Your Loss, първото отлично заглавие в каталога му.

По-малката сестра на близначките Olsen Elizabeth е звездата на новата драма, в която героинята й Leigh опитва да се съвземе след неочакваната смърт на съпруга си Matt – интелигентен, но меланхоличен млад учител по английски, мечтаещ да издаде сай-фай комикс. Помагат майка й (собственик на фитнес студио), доведената й сестра (възстановяващ се алкохолик), братът на покойния й съпруг и групата за самопомощ, която почва да посещава. Първоначалните притеснения за преждевременно изчерпване на темата за скръбта в десетте половинчасови епизода се разсейват, когато поредицата прави неочакван завой, за да се насочи от малкия ад на Leigh към живота на Matt. Темата за болката след загубата на обичан човек се обогатява с така навременната тема за психичното здраве на днешните млади възрастни в особено потентен и емоционален разказ за връзките, отчуждението, депресията и пристрастеността.

Поднесен едновременно с изключителна емпатия и бруталност, Sorry For Your Loss трогва с познатата болка от отнетата любов, мъчителните спомени и опитите за преосмисляне на миналото. Макар на няколко пъти да пада в капана на излишния сантиментализъм или фалшивата американска приповдигнатост, поредицата почти винаги удря право в целта и нерядко прилича повече на европейско кино, отколкото на холивудска продукция. В комбинация със сърцераздирателните изпълнения на Olsen и съпруга й (изгряващият Mamoudou Athie) Sorry For Your Loss става абсолютно задължително заглавие за почитателите на тежки и трагични сериали за изкючителния човешки капацитет за обич и страдание.

Sorry For Your Loss е във Facebook.

Още по темата? Вижте кои са 14-те най-добри нови сериали на 2018.