Fontfabric създава шрифтове за цял свят от десетилетие

Най-голямото българско студио за шрифтове навършва десет години. Основаното през 2008 от Светослав Симов студио Fontfabric винаги се е фокусирало върху създаването на качествени шрифтове с изразена класа и идентичност, използвани от дизайнери от цял свят за всевъзможни проекти от уеб до принт, и, не по-маловажно, полага много усилия в разработване на шрифтове на българска кирилица.

Равносметката за първите десет не е никак лоша. Студиото работи с брандове като Nike, Dacia, Lipton, Nestle, Telenor, Viasat, Plovdiv 2019 и много други корпоративни клиенти и свободни агенти от 50 държави. Кръглата годишнина на Fontfabric се отбелязва с едноседмична изложба на най-емблематичните типографски проекти в историята на студиото под формата на арт инсталации, постери и печатарски семпли. Бонус за почитателите на принта е и представянето на първия каталог на най-продаваните и популярни шрифтови фамилии на българското студио, излезли от дигиталната му шрифтолеярна в София като Intro, Nexa, Uni Sans, Muller, Panton и Intro Rust.

Ако последните имена ви звучат неустоимо привлекателно, можем да ви довършим с промо код FF10Y25 за 25% отстъпка от всички Fontfabric шрифтове в MyFonts до края на годината. Така де, рожденикът черпи.

10 години Fontfabric е в Галерия 2.0 от 22 до 29 ноември.